Britse regering trekt aan noodrem wegens omstreden Schotse genderwet

Shutterstock

Uncategorized

Brits parlementslid gearresteerd wegens onderzoek naar verkrachting

Carl Deconinck

Het Brits parlement wordt geconfronteerd met nog maar eens een schandaal. Nu zou een conservatief parlementslid zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer verkrachting. De politie gaf echter nog geen naam vrij. De feiten zouden hebben plaatsgevonden in Londen en gepleegd zijn door een vijftiger.

De Scotland Yard vertelde aan de Sun dat “een man is gearresteerd op verdenking van aanranding, aanranding, verkrachting, misbruik van een vertrouwenspositie en wangedrag in een openbaar ambt”. Volgens de politie vonden de vermeende seksuele aanrandingen plaats tussen 2002 en 2009. De eerste klacht zou zijn binnengekomen in januari 2020. De politie onderzocht de zaak 2 jaar lang.

De conservatieve partij schorst de beschuldigde niet zolang het onderzoek nog loopt. Fractieleider Chris Heaton Harris vroeg wel dat de man in tussentijd weg zal blijven van het parlement. Verder wilde men geen commentaar geven op de zaak. Nu speculeert men volop naar wie de mogelijke verdachte is.

Het is niet het eerste schandaal uit het Britse parlement en bij de conservatieven. Vorige maand moest Imran Ahmad Khan ook al opstappen na een veroordeling. Hij had in 2008 een 15-jarige jongen gemolesteerd. Zijn partijgenoot, David Warburton, zou dan weer drie vrouwen hebben lastiggevallen en nam ontslag. Verder bij moest het conservatieve parlementslid Neil Parish opstappen omdat hij porno had bekeken op zijn gsm, tijdens een stemming in het parlement. Maar het zijn niet enkel de conservatieven die zich schuldig maken aan grensoverschrijdend gedragd. In totaal zouden 50 parlementairen zich schuldig gemaakt hebben aan seksueel wangedrag in het recente verleden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Brits parlementslid gearresteerd wegens onderzoek naar verkrachting”

Plaats een reactie

Delen