Buitenlandse stikstof vervuilt natuur waarvoor boeren moeten wijken

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Buitenlandse stikstof vervuilt natuur waarvoor boeren moeten wijken

Belga Press Agency

Een op de zes landbouwbedrijven die door het Vlaamse stikstofakkoord bedreigd zijn, ligt bij natuurgebieden waar meer dan de helft van de neergedaalde stikstof uit het buitenland komt. Dat blijkt uit een analyse van de krant De Tijd.

Zeker in de grensregio met Nederland zou het overgewaaide stikstof zwaarder doorwegen dan dat van de landbouwbedrijven die de Vlaamse regering op haar rode en oranje lijst zette. De inspanning in de landbouw zal dus niet volstaan.

Boeren op de rode lijst moeten hun activiteiten tegen 2025 stopzetten. Bedrijven op de oranje lijst kunnen een uitkoopvergoeding krijgen als ze vrijwillig stoppen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over “Buitenlandse stikstof vervuilt natuur waarvoor boeren moeten wijken”

  1. Het Turnhouts Vennengebied ligt aan de grens met Nederland. Er moet een andere oplossing gevonden worden voor de boeren in dit gebied. Het is ongelooflijk oneerlijk en inefficiënt om die boeren daar weg te jagen. Ze zorgen voor onze voeding en die komt van de eigen bodem. Moeten we dat dan ook invoeren zoals de gas of de olie ??? Moeten we nog meer afhankelijk worden van het buitenland ?
    Hoe dom is dat stikstofakkoord !!! En die besluiten komen van de groene stedelingen en van de rijke elite die niet het minste begrip hebben voor de landbouw, die denken dat de melk, verpakt in flessen of dozen, gewoon uit een melkfabriek komt !

Plaats een reactie

Delen