Theo Francken: "De kernuitstap is geen politieke fout, maar een strategische blunder"

Theo Francken. Photo News

Uncategorized

Conner Rousseau verkozen tot Big Brother 2022

Anton Schelfaut

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is door de Belgische privacywaakhond Ministry of Privacy verkozen tot Big Brother 2022. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn privacy-onvriendelijke uitspraken tijdens de coronacrisis.

Rousseau vergeleek het Covid Safe Ticket (CST) met een TikTok-account dat je vrijwillig installeert. In een opiniestuk in De Standaard verklaarde de Vooruit-voorzitter dat grondrechten een ‘beloning’ voor gevaccineerden zouden moeten zijn. Ook pleitte hij ervoor om ongevaccineerden de toegang te ontzeggen tot restaurants, cafés en andere openbare plaatsen.

Dat zou volgens Matthias Dobbelaere-Welvaert, directeur van Ministry of Privacy, betekenen dat private ondernemingen en burgers de vaccinatiestatus van andere burgers moeten opvragen, met verregaande privacyschendingen tot gevolg. “De medische status van een burger is immers een gevoelig persoonsgegeven, beschermd onder artikel 9 van de GDPR”, schrijft hij op de website van de stichting.

Dobbelaere-Welvaert herinnert eraan dat de stichting al een tijdje strijdt tegen het CST, via kortgedingprocedures, een burgerlijke procedure en het Grondwettelijk Hof.

Andere kanshebbers

De andere kanshebbers waren minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), Gents burgemeester Matthias De Clercq (Open Vld) en de federale politie. “De politici laten zich kenmerken door steeds meer vrijheden en rechten (waaronder privacy) op te offeren voor veiligheid”, besluit Dobbelaere-Welvaert.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Conner Rousseau verkozen tot Big Brother 2022”

  1. Da snotneuzeke zou is in een volkscafé moet binnenkomen, tzou rap gedaan zijn met zen jeannettestreken en communistische trekskes, hij zou goe wa ander trekskes krijgen,het paljaske.

Plaats een reactie

Delen