Conner Rousseau (foto: Belga)

Uncategorized

Facebook waarschuwt: Conner Rousseau verspreidt “gedeeltelijk onjuiste informatie”

Wannes Neukermans

“4 miljard euro meer”, boven een foto van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en “4 miljard euro minder”, boven een foto van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Sinds kort staat er bij deze facebook-advertentie op het profiel van Rousseau, over investeringen in de gezondheidszorg, een waarschuwing. “Gedeeltelijk onjuiste informatie. Gecontroleerd door onafhankelijke feitencheckers.”

Actualiteitenmagazine Knack voerde een factcheck uit op de uitspraak van Conner Rousseau. Volgens hem zou het Vlaams Belang 4 miljard euro minder willen investeren in gezondheidszorg. Die uitspraak deed hij op basis van het VB-partijprogramma. “Maar een sluitend bewijs voor zijn stelling vinden we in dat partijprogramma niet”, schrijft factchecker Karin Eeckhout.

Rousseau deed de uitspraak aanvankelijk tijdens zijn 1 mei-toespraak in Sint-Niklaas. Hij herhaalde die uitspraak op zijn Facebookpagina, waar het een bereik van meer dan 300.000 mensen behaalde. Nu plaatst Facebook er een waarschuwing bij, omdat Knack bewees dat de uitspraak niet correct was.

(Lees verder onder de foto.)

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1530189463728660481?s=20&t=QZ8iaKPAoDFIZVwSlSe0Xw

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “Facebook waarschuwt: Conner Rousseau verspreidt “gedeeltelijk onjuiste informatie””

  1. Lol, je moet het in zijn juiste context zien.
    Met de sossen van Immo Tony Coonen en de ConnerKonijn-clonen betaalt u 4 miljard meer door het smeergeld.
    CorruPSie/CorruPSion schrijf je immers met PS.
    Bij het VB is er geen smeergeld en dus betaalt u 4 miljard minder…

  2. Was het Van Grieken geweest die foute info had verspreid dan was hij stante pede van Fa(r)cebook gebonjourd. Maar het is een linkse dus worden de fluwelen handschoenen bovengehaald.

  3. Mensen zullen het nooit leren. Kijk naar het parcours van de socialistische partijen de afgelopen decennia: Claes Sr, Claes Jr, Mahasinne, Tobback Sr, Vandenbroucke, Stevaert, Vande Lanotte, Spitaels, Coeme, Cools, Mayeur, Vanmiert…allemaal mensen die moesten ze geen politici zijn voor jaren in de gevangenis zijn beland. Socialisme is een nodige strekking in het politieke landschap maar haar vertegenwoordigers zijn helaas steeds de eerste die zich vergrijpen aan gesjoemel uit eigenbelang en aan flagrante leugens. Bij deze is ook gebleken dat met Rousseau het net dezelfde weg opgaat.

  4. En dan zegt Bart De Wever nog in het programma van Gertje dat Conner 1 van de enigste politici is die te vertrouwen is. Het is heel erg gesteld met onze politici.

Plaats een reactie

Delen