Wim De Wit betreurt "broedermoord" tussen V-politici: "Zet individuele vetes opzij en ga aan tafel zitten"

Volgens de organisatie zakten zondagmiddag 3.000 bezoekers af naar de IJzerwake in Steenstrate. Foto: Belga.

Uncategorized

Di Rupo over Waalse begroting: “We weigeren de schuld te laten oplopen”

Anton Schelfaut

“Het is onze plicht om streng te zijn voor de begroting van ons Gewest.” Dat heeft Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) woensdag gezegd in een toespraak in het parlement over de stand van zaken in Wallonië.

Di Rupo wees er in zijn toespraak op dat de gezondheidscrisis en de overstromingen Wallonië elk meer dan 3 miljard euro hebben gekost. Ook andere onvoorziene uitgaven, zoals de opvang en ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen, wegen op de begroting. “Ondanks de tegenslagen die ons overspoelden, is het onze plicht om rigoureus met onze begroting om te gaan”, benadrukte Di Rupo.

De regering wil vasthouden aan het begrotingstraject dat bij het begin van de legislatuur werd uitgestippeld. Op die manier hoopt ze de schuld op een draagbaar niveau te houden en het brutosaldo jaarlijks met 150 miljoen euro af te bouwen.

Begrotingsaanpassing

Tot slot verklaarde Di Rupo dat de Waalse regering aan de vooravond van een begrotingsaanpassing staat. “De regering is van plan haar verantwoordelijkheid te nemen ten opzichte van onze medeburgers, onze jongeren en onze bedrijven”, besloot hij. “Wij weigeren de schuld te laten oplopen en een hypotheek te nemen op het vermogen van het Gewest om zijn beleid uit te voeren en in de toekomst openbare diensten te verlenen. Het is onze verantwoordelijkheid tegenover de toekomstige generaties.”

https://redactie.palnws.be/2022/05/bezorgdheid-over-waalse-begroting-neemt-toe-we-zullen-de-vlamingen-om-hulp-moeten-smeken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Di Rupo over Waalse begroting: “We weigeren de schuld te laten oplopen””

  1. Dit moet BDW als muziek in de oren klinken!Hij wil met de PS toch een koehandeltje over een nieuwe staatshervorming.
    Kom op vermaledijde Vlaming haal de centen maar al boven!

  2. Zijn broerkes kunnen nog wat geld bijdrukken. Zij waren in 2012 de eigenaars van een fabriekshal waar gelddrukmachines stonden.
    Natuurlijk NOOIT vervolgd. PSssssst.
    Net zoals hun kleinste Elio Fellatio die Vlaanderen leegzuigt ook nooit veroordeeld zal worden voor corruPSie.

Plaats een reactie

Delen