Jan Peumans duwt Limburgse N-VA-lijst | PAL X

Zuhal Demir en Jan Peumans. Twitter

Uncategorized

‘Dicke Titten’: Duitse rockband Rammstein onder vuur wegens “seksistische” videoclip

Anton Schelfaut

Het nieuwste nummer van de Duitse rockband Rammstein veroorzaakt ophef op sociale media. Volgens het bekende muziektijdschrift Rolling Stone zou de videoclip van ‘Dicke Titten’ “seksistisch” zijn.

“Ze hoeft niet mooi te zijn. Ze hoeft niet slim te zijn. Nee. Ze hoeft niet rijk te zijn. Geen model met lange passen. Maar grote tieten. Ik ben helemaal niet veeleisend. Maar grote borsten zouden geweldig zijn”, luidt de tekst van het nieuwste nummer van de Duitse rockband Rammstein.

Heel wat socialemediagebruikers reageren misnoegd op de video en de bijhorende tekst. Zo veel seksisme zou volgens de criticasters zelden in een paar minuten tijd vertoond zijn. Fans zijn dan weer laaiend enthousiast over het nieuwe nummer.

(Lees verder onder de video.)

“Seksistisch vrouwbeeld”

De video van ‘Dicke Titten’ was een schot in de roos en werd in twee dagen tijd meer dan zes miljoen keer bekeken. Frontman Till Lindemann (59) zal dus niet wakker liggen van de kritiek in muziektijdschrift Rolling Stone: “Wat kan je verwachten van een liedje gewijd aan secundaire geslachtsorganen? Wellicht een even obscene video. In dit opzicht heeft Rammstein zich eigenlijk nog ingehouden, want slechts één keer zijn in de nieuwe clip daadwerkelijk naakte vrouwenborsten te zien, om de passerende priester van het Alpendorp Rammstein te plagen.”

Volgens de auteurs van het artikel slaagt Rammstein er perfect in om te provoceren. “Dat Rammstein tegenwoordig nog wegkomt met dit seksistische vrouwbeeld (het hoeft immers geen slimme vrouw te zijn, alleen maar eentje met vetweefsel op de juiste plaatsen), komt natuurlijk door de ironische ondertoon en de artistieke vrijheid.”

https://redactie.palnws.be/2022/06/katastroof-reageert-op-heisa-rond-dicke-titten-hou-je-bek-en-bef-me-van-merol-wordt-wel-politiek-correct-bevonden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

63 gedachten over “‘Dicke Titten’: Duitse rockband Rammstein onder vuur wegens “seksistische” videoclip”

  1. Wat vindt Dirk Lauwers als gastprofessor van de UA van de Gotische letters in de eindgeneriek van Rammstein?
    Onlangs twitterde hij toch dat de Gotische letters van Stabroek op de Leeuwenvlag van Jong N-VA verwezen naar nazi sympathieën en donkerste periode van het Vlaams Nationalisme.
    Hij viseerde hiermee Jeroen Bergers voorzitter Jong N-VA!

  2. Daarom dient ook het Atomium politiek-correct gecensureerd te worden wegens 9 enorme “dicke Titten” die bovendien nog eens fel blinken om ons, mannen op te geilen !

  3. Ook “Katastroof” zingt een ode aan de allerschoonste juwelen die een vrouw vermogen te sieren ; “Dikke Tetten”, ter levensvreugde van zuigelingen en volwassen mannen, google eens hun muzikaal videoke.

  4. De tekst is heel erg democratisch. Ik zou zelfs zeggen inclusief: bijna alle vrouwen komen in aanmerking. Ten tweede, in de liefde – waar het in deze serenade overduidelijk om gaat – is het toegestaan te discrimineren op alle mogelijke bedenkbare gronden (gelukkig maar).

  5. Ik heb (man)boobs en ook een penis,ben ik nu een ‘het’ dat bij elke poco groepje ‘hot’ is,of moet ik me 1st toch nog een beetje laten verbouwen voor ze me ook in bescherming nemen?
    Lindeman mag gerust een liedje maken over obese kerels zoals ik,daar wordt ik niet warm of koud van,en hij kan me ook niet in de gordijnen jagen,want zo hoog geraak ik niet.

  6. Ik snap het niet goed. Misschien dat ik te oud begin te worden maar hier is toch totaal niets mis mee?
    Waar gaan we naartoe als dit al niet meer toegelaten zou worden?

  7. “Ik ben sexist en daar ben ik fier op” zou onze masculistische slogan moeten zijn om evenwicht te brengen aan dat veel te ver doorgeschoten Freudiaanse “der Penisneid” misandrie feminisme. Laten we fier zijn op wat tussen onze dijen bengelt en af en toe trots als een standbeeld overeind staat, van “ter plaatse, rust” in alerte “geef acht !” zodat “Manneke Pis” te Brussel beschaamd naar beneden kijkt.

Plaats een reactie

Delen