De nieuwe kledinglijn van Disney (bron: Twitter)

Cultuuroorlog

Disney lanceert LGBTQ+ kledinglijn & accessoires

Redactie PAL

Disney heeft onlangs een nieuwe kledinglijn uitgebracht, waarbij de focus gelegd wordt om de LGBTQ+-gemeenschap. De collectie heet dan ook de “Disney Pride Collection” en de winsten zullen gedoneerd worden aan organisaties “die zich inzetten voor “LGBTQ+-jeugd en families”.

Disney heeft zich de afgelopen maanden steeds meer geprofileerd als extreem progressieve organisatie. Daarmee lijkt het haar koers allerminst bij te sturen, zelfs nu ze al enige tijd stevig in de clinch ligt met de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis, van Florida. Zo bleek enkele maanden geleden dat minstens de helft van alle personages die meespelen in films of programma’s van Disney niet meer heteroseksueel mochten zijn. “De top van Disney staat helemaal open voor mijn niet-zo-geheime homoagenda. Overal waar ik maar kon voegde ik queerness toe en niemand hield me tegen”, liet creatief directrice Latoya Raveneau toen weten.

Dat kon volgens DeSantis niet door de beugel en hij reageerde door enkele nieuwe wetten aan te nemen. Die legden bijvoorbeeld het bestuur van Disney aan banden. Tot nu toe mocht Disney tevens belastingen heffen op haar eigen grondgebied, maar ook dat zal nu niet meer mogelijk zijn.

Kledinglijn

Disney is echter niet van plan om gas terug te nemen en lanceerde ondertussen een nieuwe kledinglijn. Die collectie legt de focus op de LGBTQ+-gemeenschap en is gericht op zowel volwassenen als kinderen. Qua ontwerpen heeft men gekozen voor veel regenbogen die verwerkt zijn in bestaande collecties, zoals Star Wars, Marvel en Pixar. Daarnaast heeft men ook bepaald slogans verwerkt in de ontwerpen.

(Lees verder onder de tweet.)

Volgens Disney is de volledige lijn “ontworpen door LGBTQ+- medewerkers en sympathisanten” en staat het voor “hun ongelooflijke inzet in het hart van onze organisatie”. Daarnaast is het ook de bedoeling om de opbrengst van de collectie te doneren aan organisaties die zich inzetten voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap. Daaronder vallen bijvoorbeeld de ‘Los Angeles LGBT Center’, ‘LGBTQ Center Orange County’, en de ‘San Francisco LGBT Center’. Ook zal er geld gaan naar organisaties die zich specifiek focussen op de jeugd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Disney lanceert LGBTQ+ kledinglijn & accessoires”

  1. “De ongelooflijke inzet van LGBTQ+- medewerkers en sympathisanten … hun ongelooflijke inzet in het hart van onze organisatie”.
    De verrotting is overduidelijk tot in de kern van Disney doorgedrongen.
    Er zijn twee poorten waarlangs deze vuiligheid op kinderen wordt geloosd:
    1) Kapitalistische geldzucht (“It’s the money, stupid!”).
    2) De levensgevaarlijke waanzin van de pocowoko-heilsboodschap.
    Achter de schermen staan de promotors van dit kwaad met hun nog nauwelijks verborgen agenda en dit is geen complottheorie.
    Het is aan politici en aan cliënteel om op de hen passende wijze hiertegen in actie te komen.

  2. Netflix heeft het al gesnapt,en is de woke richting stilaan aan ’t bijsturen doordat ze teveel klanten verliezen door die opdringerige stijl.Disney gaat iets meer tijd nodig hebben om dat in te zien,doordat ze kapitaalkrachtiger zijn.

Plaats een reactie

Delen