Documentaire over verkiezingsfraude in VS kent groot succes

Documentairemaker Dinesh D’Souza. Shutterstock

Uncategorized

Documentaire over verkiezingsfraude in VS kent groot succes

Carl Deconinck

De conservatieve documentairemaker Dinesh D’Souza bracht een documentaire uit die heel wat onregelmatigheden tijdens de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen blootlegt. Hoewel het geen mainstream film is, haalt hij nu al opvallend veel kijkers en is de monetaire verdienste hoog.

De documentaire, 2000 Mules, brengt het onderzoekswerk in beeld van True the Vote, een conservatieve organisatie die de verkiezingen tegen het licht houdt. Die organisatie verzamelde bewijs van georganiseerde handel in stembiljetten in minstens zes staten: Georgia, Arizona, Pennsylvania, Wisconsin, Michigan en Texas. Over Georgia bijvoorbeeld beweert True the Vote dat er 242 smokkelaars waren die 5.662 bezoekjes brachten aan stembussen tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends, waarbij mogelijk honderdduizenden illegaal geoogste stembiljetten werden gelost in de loop van een aantal weken.

Het aantal illegale stemmen zou daarmee groter zijn dan de overwinning van Joe Biden. Daarmee bevestigt de documentaire wat onder meer Trump zei na de verkiezingen, namelijk dat de Democraten hebben valsgespeeld. Het is een sentiment dat nog steeds leeft bij veel Amerikanen. Niet in het minst omdat de sociale media deze beschuldigingen steeds hebben gecensureerd. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de documentaire erg populair is.

1 miljoen dollar

2000 Mules ging dit weekend in première. Na 12 uur had de documentaire al meer dan 1 miljoen dollar opgebracht op alternatieve streamingdiensten zoals Rumble en Locals. Verder werd de film uitgezonden in 270 bioscopen in de VS. “Het succes van ‘2000 Mules’ op Rumble is een geweldig signaal voor filmmakers die niet het zwijgen opgelegd willen worden of gecensureerd willen worden voor hun meningsuiting”, aldus D’Souza.

De documentaire maakt onder meer een analyse van mobieletelefoongegevens om de fraude te bewijzen. Volgens Associated Press is dat echter verkeerd. Zij beweren dat de film gebruik maakte van “een gebrekkige analyse van locatiegegevens van mobiele telefoons en bewakingsbeelden van stembussen” om twijfel te zaaien over de verkiezingen van 2020. Ze vinden ook dat er een gebrek aan bewijs is voor de vele stellingen die de documentaire maakt.

Oud-president Donald Trump is dan weer uiterst positief over de film. “Iedereen die deze film bekijkt zal als een ander mens zijn. Het bewijs is zo vernietigend dat het op geen enkele manier verborgen kan blijven”, voegde Trump eraan toe. Hij loofde de mensen die werkten aan de film en is Dinesh D’Souza erg dankbaar. Hij noemt hem “een ongelofelijke filmmaker, documentairemaker en simpelweg een geweldige man die van zijn land houdt”.

Dinesh D’Souza maakte in het verleden nog andere succesvolle maar controversiële documentaires. In 2016 bracht hij Obama’s America uit en verdiende er 33 miljoen dollar mee. In 2020 besprak hij corruptie bij de Democratische partij in Trump Card.

Bekijk hier de trailer van 2000 Mules.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Documentaire over verkiezingsfraude in VS kent groot succes”

  1. De democrieten waren daar al jaren mee bezig met deze verkiezingen .Trump mocht niet winnen .Alles was goed om de verkiezing te beinvloeden .Corona heeft hun in hun voordeel gespeelt miljoenen fraudestemmen van mensen die niet meer bestonden

Plaats een reactie

Delen