(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Drie op vier Vlamingen wil dat nieuwkomers onze cultuur en taal overnemen

Belga Press Agency

De overgrote meerderheid van de Vlaamse kiezers vindt dat niet-westerse migranten onze cultuur moeten overnemen en taal moeten leren. Dat blijkt uit De Stemming, een bevraging bij zowat 2.000 Vlamingen die de Universiteit Antwerpen en de VUB uitvoerden in opdracht van De Standaard en VRT NWS. Ook vindt meer dan de helft van de Vlaamse kiezers (55 procent) dat geboren zijn in ons land een voorwaarde is om zich echt Belg of Vlaming te mogen noemen.

Niet-westerse migranten moeten zo veel mogelijk onze cultuur en onze gewoonten overnemen, vindt een overgrote meerderheid (76 procent) van de Vlamingen. Assimilatie is de enige manier om een plaatsje te veroveren in de maatschappij. Daar zijn zowel kiezers van Groen (57 procent) als van Vlaams Belang (90 procent) van overtuigd. De taal leren, de wetten respecteren en het staatsburgerschap dragen zijn daarbij de belangrijkste criteria. Het allerbelangrijkste vinden we Nederlands leren: in de ogen van 81 procent van de respondenten is dat de cruciale voorwaarde. 

Over het algemeen geldt dat hoe rechtser de kiezer is, hoe strenger hij is voor nieuwkomers. Een uitzondering is de PVDA: de kiezers van de meest linkse partij in Vlaanderen stellen strengere voorwaarden dan Groen. En die voorwaarden mogen nog strikter als het van de Vlaming afhangt. Partijen moeten volgens de bevraging ook meer met het thema bezig zijn. Dat vindt vooral de Vooruit-kiezer, die naar rechts lijkt op te schuiven. Ook meent een meerderheid van de Vlamingen dat het nog moeilijker moet worden voor migranten om de Belgische nationaliteit te krijgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Drie op vier Vlamingen wil dat nieuwkomers onze cultuur en taal overnemen”

  1. Als wij als toerist in het buitenland zijn, passen wij ons toch ook aan, aan de locale geplogenheden. In Iran, dragen de vrouwen een hoofddoek, eten ze zonder mes en wordt snuiten aan tafel als uitermate onbeleefd beschouwd.

  2. Heeft niets met cultuur te maken, het is de islam die steeds tracht te overheersen en waar veel geweld in schuil gaat. Alvorens de islaMIETJES gaan reageren, leg soera 2/24 eens uit hoe de ongelovige honden zoals wij moeten gedood worden.

  3. Ja, Islamizering, integratie, assimilering enz. en zo verder : er wordt enorm veel over gepraat…..maar om het eerste tegen te gaan en de twee andere te bevorderen, zullen woorden geen gras
    aan de dijk zetten. Er zijn landen die de zaak anders aanpakken
    met betere resultaten. Denemarken bijv. met zijn illegalen die
    gewoon op transport gezet worden.
    Ik zou dus onze overheden willen zeggen : doe er iets aan
    en zet de illegalen eruit. Geen woorden, maar daden.

Plaats een reactie

Delen