Dyab Abou Jahjah (foto: An Clapdorp)

Dyab Abou Jahjah (foto: An Clapdorp)

Uncategorized

Dyab Abou Jahjah: “Vlaanderen moet Vlaams blijven”

Julien Borremans

Dyab Abou Jahjah – onderwijzer, publicist en opiniemaker – schreef een bijzonder boek: ‘De Verlichting onder vuur’. Daarin rekent hij af met woke, islamisme en extreemrechts. Abou Jahjah mengt zich in het identiteitsdebat en neemt geen blad voor de mond. Ook in een interview met ’t Pallieterke doet hij verassende uitspraken.

Abou Jahjah vindt dat extreemrechts een evolutie is doorgegaan. “Extreemrechts is tegenwoordig genuanceerder in de zin dat het minder dogmatisch en ideologisch probeert te communiceren”, reageert hij op een vraag over de verhouding tussen woke, extreemrechts en het islamisme. Dat laatste fenomeen treedt volgens hem op als een joker. “In het racismedebat positioneert het islamisme zich als woke. Wanneer het gaat om conservatieve standpunten, sluit het eerder bij extreemrechts of het radicaal conservatisme aan”, aldus Abou Jahjah.

Ook opvallend is dat Abou Jahjah aangeeft dat Vlaanderen Vlaams moet blijven. “Als je de Vlaamse cultuur wil beschermen, promoten en bevorderen, dan is er geen sprake van discriminatie”, legt hij uit. “Uiteraard moet het mogelijk zijn om bijvoorbeeld een Libanese muziekavond te subsidiëren, maar de essentie is dat de Vlaamse cultuur en taal dominant blijven.”

Het volledige interview met Dyab Abou Jahjah is donderdag te lezen in Weekblad ’t Palllieterke. Abonnees kunnen het artikel nu al online lezen.
https://redactie.palnws.be/2022/05/dyab-abou-jahjah-onderwijzer-publicist-en-opiniemaker-de-wokisten-streven-bewust-of-onbewust-naar-een-maatschappij-waar-er-slechts-plaats-is-voor-een-waarheid-en-waar-dissidenten-naar-o/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Julien Borremans is niet alleen actief in het onderwijs, maar hij is daarnaast ook een zeer actief publicist op verschillende media. Onderwijs, Brussel, politiek en zoveel meer onderwerpen kunnen zijn interesse wekken.

6 gedachten over “Dyab Abou Jahjah: “Vlaanderen moet Vlaams blijven””

  1. Hugo, u neemt me de woorden uit de mond.
    Hoe iemand als Abou Jahjah in het onderwijs kan staan, dat begrijp ik toch niet.
    Het lerarentekort moet dan wel echt slecht zijn.

  2. Laat het ons zo stellen: een paar opportunisten die een nieuwe toekomst zoeken. Een afgezwaaid Anderlecht en Unizo kopstuk ,een opportunist die bijna alle Vlaamse partijen heeft af geschuimd maar nergens landde en een kerkjurist die ook op zoek is naar iets anders. Waarschijnlijk is Twitter niet wat hij ervan verwachtte ..Aan Abou zou ik willen vragen: waarom heb je Hilde Sabbe niet mee gebracht of Pascal Smet want dat worden wellicht de volgende “werkzoekenden” .Allez vooruit nog een splinterpartijtje erbij..

Plaats een reactie

Delen