Open Vld's chairman Egbert Lachaert and Prime Minister Alexander De Croo pictured during the recording of the new year's wishes of the Flemish liberal party Open Vld, which is not a traditional reception because of the Covid-19 pandemy rules, in Wetteren, Saturday 16 January 2021. BELGA PHOTO HATIM KAGHAT

Exclusief voor abonnees

Een federale kieskring kan België niet redden

Jurgen Ceder

Het idee van een federale kieskring is als een terugkerende komeet. Even flitst ze aan de hemel en verdwijnt dan weer voor een paar jaar in de duisternis. Deze keer is het Open Vld-voorzitter Lachaert die het ideetje nog eens heeft opgegooid. “Alexander De Croo hoeft als premier geen verantwoording af te leggen in Franstalig ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jurist Jurgen Ceder (°1963, Aalst) nam enkele jaren geleden als eresenator afstand van de Belgische politiek om zich toe te leggen op het vaderschap. Vanuit die hoedanigheid overschouwt hij als analist de grote gewapende en culturele conflicten waar de wereld vandaag mee te kampen heeft.

Delen