PAL CAST

Een Kwestie van Geloof #10: christelijke studente gelyncht en verbrand in Nigeria

Stijn Derudder

In Nigeria werd een christelijke studente op een bijzonder gewelddadige manier gelyncht, nadat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan blasfemie tegen de islam. Samen met gastheer Stijn Derudder bespreekt theologe Sonja Dahlmans de omstandigheden van de moordpartij en plaatst ze die in een bredere context. Nigeria is immers een van de gevaarlijkste landen om als christen te leven.

Ook de toepassing van sharia in noordelijke staten zoals Sokoto wordt besproken, net als de steun die de moordenaars krijgen, het gebrek aan acties door de overheid en het uitblijven van veroordelingen van westerse regeringsleiders.

Blasfemiewetten in 71 landen, waaronder Nigeria, maken deel uit van het probleem. Het zijn vooral christenen, in onder meer Nigeria en Pakistan, die het meest lijden onder de toepassing van die blasfemiewetten.

‘Een Kwestie van Geloof’ is te beluisteren via uw vertrouwde podcast-app of op palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “Een Kwestie van Geloof #10: christelijke studente gelyncht en verbrand in Nigeria”

  1. Ondanks de scheiding van kerk en staat krijgen de sektes hier heel veel subsidie. Waarom? Zo geeft bart SSomers miljoenen aan de barbaarse islam die de ongelovigen willen doden volgens hun koran 2/24. Elke sekte MOET verplicht worden om belastingen te betalen als ze openlijk uiting willen geven aan hun sekte, anders moeten ze het thuis maar achter gesloten deuren doen. Maar nog liever allemaal verbieden, mensen die van alles in hun hoofd halen wat niet bestaat en anderen hun wil opleggen, daar zijn psychiaters voor. En daarbij, dat leid enkel tot oorlog en pedofilie.

Plaats een reactie

Delen