Elon Musk wil Twitterban Donald Trump ongedaan maken

Illustratie (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Elon Musk wil Twitterban Donald Trump ongedaan maken

Redactie PAL

Wanneer de verkoop van Twitter rond is wil de nieuwe eigenaar, Elon Musk, de Twitterban van voormalig Amerikaans president Donald Trump ongedaan maken. Dat zei hij tijdens een interview met The Financial Times. Musk noemde de verbanning van Trump “moreel verkeerd” en wil dat Twitter weer een forum voor debat wordt.

Donald Trump werd vorig jaar levenslang verbannen van Twitter. Aanleiding daartoe was de bestorming van het Capitool die op 6 januari 2021 plaatsvond. Toen drongen aanhangers van president Trump de zetel van de volksvertegenwoordiging in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. binnen. Op deze manier wilden de betogers het signaal geven dat ze het niet eens waren met de uitslag van de presidentsverkiezingen.

Kort na de bestorming werd er een speciale onderzoekscommissie opgericht die moest onderzoeken wat de rol van Trump precies was op 6 januari. Tegenstanders van de oud-president zijn immers de mening toegedaan dat hij zijn aanhangers heeft opgeroepen om het Capitool te bestormen. Hoewel Trump dit zelf ontkent, besliste Twitter dat het resultaat van het onderzoek niet afgewacht moest worden en verwijderde het socialemediaplatform het account van Trump.

“Moreel verkeerd”

Die beslissing van Twitter zou binnenkort ongedaan gemaakt kunnen worden, althans als het van Elon Musk afhangt. Hij kocht het platform onlangs op voor 44 miljard dollar en heeft er een erezaak van gemaakt om de vrijheid van meningsuiting op Twitter niet meer aan banden te leggen. Zo wil hij dus ook dat Donald Trump opnieuw zijn mening de wereld in kan sturen.

Volgens Musk was de beslissing om Trump te weren een grote fout. “Die beslissing vervreemdt een groot deel van de Amerikanen en heeft er niet toe geleid dat Donald Trump geen forum meer had”, stelt Musk. “Het was moreel fout en gewoon dom. Die permanente verbanning ondermijnt het vertrouwen dat mensen hebben in Twitter.” Daarnaast zei hij ook dat heel wat mensen zich nu zullen wenden tot het socialemediaplatform dat Trump zelf gecreëerd heeft, Truth Social, wat volgens hem veel slechter is dan wanneer iedereen op hetzelfde platform met elkaar in gesprek gaat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Elon Musk wil Twitterban Donald Trump ongedaan maken”

Plaats een reactie

Delen