PAL EROP #23: 1 jaar taliban 2.0

Illustratiebeeld. Photo News

Uncategorized

Gokreclame wordt bijna volledig verboden

Belga Press Agency

Tegen eind dit jaar moet zowat alle reclame voor gokken verdwijnen in België. Dat staat in een nieuw koninklijk besluit van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD), schrijven de Mediahuis-kranten maandag.

Gokreclame zal niet meer mogen op tv en radio, op websites en sociale media, in kranten en tijdschriften en op affiches in de straat. “De filosofie zal zijn dat enkel wie wil gokken en actief op zoek gaat naar informatie over kansspelen, in de toekomst nog gokreclame te zien zal krijgen”, zegt Van Quickenborne. “Het constante bombardement van reclame die verslaving in de hand werkt, ook bij jongeren, moet stoppen.” Opmerkelijk: ook sportsponsoring door gokbedrijven gaat op de schop. Tegen eind 2024 moeten alle gokmerken van de voetbal- en andere sporttruitjes verdwenen zijn. 

Het KB moet nog goedgekeurd worden door Europa en door de Raad van State, tegen eind dit jaar kan het in werking treden. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “Gokreclame wordt bijna volledig verboden”

  1. Verbieden, verbieden en nog eens verbieden. Uiteindelijk belanden we in een staatsterreur, die de vergelijking kan doorstaan met de beste communistische dictaturen. Islamofobiewetten, Homofobiewetten, Racismewetten, allemaal wetten die naar willekeur kunnen geïnterpreteerd worden. “Iedere blanke is een racist”, is volgens Unia een mening. Eens zien wat Unia denkt van “Alle negers zijn luieriken”. Deze uitspraak kan je in dezelfde categorie onderverdelen. Dat is een mening meer niet. Ik denk dat beide uitspraken racistisch zijn, volgens de huidige criteria. Maar ja, een racistische uitspraak tegen blanken telt niet. Consequentie is aan Unia niet besteed.

Plaats een reactie

Delen