Affiche ‘Planning Familial’ met ‘zwangere man’ zorgt voor contestatie in Frankrijk

De affiche van de Franse feministische vereniging Planning Familial. Twitter: Laurier The Fox

Uncategorized

Groen wil niet-ingevulde opvangplaatsen voor Oekraïners openstellen voor andere vluchtelingen

Belga Press Agency

Coalitiepartner Groen roept staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op om de opvangplaatsen voor Oekraïense vluchten die niet opgevuld zijn, in te schakelen in het reguliere opvangnetwerk. “Wat voor Oekraïense vluchtelingen kan, moet ook voor andere vluchtelingen kunnen”, vindt Kamerlid Eva Platteau.

Ze wijst erop dat vandaag nog steeds vluchtelingen op straat blijven staan aan het Klein Kasteeltje bij gebrek aan opvangcapaciteit. De Belgische Staat slaagt er niet in hen onderdak te geven, hoewel hij daartoe verplicht is. Tegelijkertijd zijn er de laatste maanden veel opvangplaatsen gecreëerd voor Oekraïense vluchtelingen. Die plaatsen zijn vandaag niet allemaal ingevuld.

De Belgische Staat en Fedasil zijn verplicht om iedereen die hier asiel aanvraagt onderdak en opvang te bieden, aldus nog Groen. De rechtbank van eerste aanleg in Brussel veroordeelde de Belgische Staat in januari 2022 wegens het niet nakomen van deze wettelijke verplichting. Zelfs in geval van een verzadigd opvangnetwerk, is staatssecretaris Mahdi verplicht om iedereen opvang te bieden, desnoods via noodopvang.

“De wet is duidelijk, het regeerakkoord is dat ook: België voert een rechtvaardig en humaan asielbeleid. Doelbewust een wettelijke verplichting niet nakomen en mensen op straat laten slapen tot men hiervoor door een rechtbank wordt veroordeeld, is allesbehalve rechtvaardig en humaan”, aldus nog Platteau.

Groen vraagt dat de staatssecretaris dringend een plan op tafel legt om een opvangplaats te kunnen garanderen voor iedereen die daar recht op heeft.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

10 gedachten over “Groen wil niet-ingevulde opvangplaatsen voor Oekraïners openstellen voor andere vluchtelingen”

  1. De ellende in Oekraïne is nog niet voorbij en wij zitten er met onze neus op. Dus: best even afwachten. Bovendien – en vooral – ziet Groen In gevluchte Oekraïners geen (hoognodig) kiezerspotentieel, vandaar.

  2. Die groenen moeten zowiezo verdwijnen onder de kiesdrempel. Er is een groot verschil tussen oorlogsvluchtelingen en parasietenmoslims. Dat laatste is tuig dat hier nooit mag thuishoren.

  3. Was mijn eerste bedenking bij #PlekVrij.
    Niet doen, voor je het weet sturen ze u in plaats van een deftige christelijke Oekraïense familie iets “alternatiefs” op uw dak.
    Is regel 1. Politici en overheden, zowel federale als Vlaamse, NOOIT vertrouwen.
    Trouwens, hoeveel vluchtelingen heeft KAMERlid Eva Platteau al zelf opgevangen? Of heeft ze geen kamertje vrij?

  4. Ongelooflijk welke spagaat Groen neemt in zulke kwesties!Enerzijds mikken ze op de alfabet mensen terwijl ze intussen Islamisten tegen hun gilet aan ’t trekken zijn.Elke persoon met een beetje logisch verstand wéét dat die 2 doelgroepen onverenigbaar zijn,zowel door gedrag als door ideologie.Ik ben benieuwd of Petra De Sutter een avondwandeling zonder escorte aandurft in de kiesregio van Groen,zijnde Sint-Jans-Molenbeek.

Plaats een reactie

Delen