Groot aantal bootmigranten dringt Verenigd Koninkrijk binnen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Groot aantal bootmigranten dringt Verenigd Koninkrijk binnen

Carl Deconinck

Nadat vorige week bleek dat het aantal bootmigranten dat de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk maakt sterk was afgenomen, lijken de cijfers opnieuw toe te nemen. Nigel Farage is bijzonder misnoegd over de gang van zaken.

Het aantal bootmigranten was sinds 19 april teruggevallen tot nul, maar dat is nu in sneltempo aan het veranderen. Critici zeggen dat de terugval van vorige week niet het gevolg was van het Rwanda-plan of een andere overheidsmaatregel, maar van de slechte weersomstandigheden.

Maandagmiddag waren al zeker 300 mensen het Kanaal overgestoken. Afgelopen zondag deden al 254 mensen hetzelfde. Nigel Farage verwacht dat er deze week zeker 1.000 mensen op die manier Groot-Brittannië zullen proberen binnen te geraken. De oud-politicus maakte maandag een reportage over de situatie.

Farage waarschuwde dat het einde nog niet in zicht is. Hij denkt wel dat het Rwanda-plan afschrikkend zal werken, als het goed wordt toegepast. En dat is volgens hem dringend nodig. “Het is geen overdrijving om te veronderstellen dat we aan dit tempo aan 100.000 oversteken zullen zitten dit jaar. 90.000 van die mensen zullen jonge mannen zijn zonder documenten bij zich.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Groot aantal bootmigranten dringt Verenigd Koninkrijk binnen”

Plaats een reactie

Delen