Jenna Boeve & Tinne Van der Straeten (Instagram & Shutterstock)

Jenna Boeve & Tinne Van der Straeten (Instagram & Shutterstock)

Uncategorized

Heel wat reacties op lingeriefoto van transgender kandidaat-voorzitster Groen

Pieter Van Berkel

Een lingeriefoto van transgender kandidaat-voorzitster van Groen Jenna Boeve op de Belgian Pride maakt heel wat reacties los op sociale media, gaande van “plaatsvervangende schaamte” tot “you rock girl”.

Zaterdag vond in Brussel de Belgian Pride plaats, hét grote feest van de LGBTQIA+-gemeenschap in ons land. Het evenement wist meer dan 100.000 aanwezigen op de been te brengen. De 32-jarige Jenna Boeve, transgender en kandidaat-voorzitster van Groen, was een van hen. Boeve is onder meer bekend omwille van haar deelname aan het tv-programma Taboe.

Tijdens het evenement deelde Boeve een foto op Instagram en Twitter, waarop zij in lingerie gekleed staat naast minister van Energie en partijgenote Tinne Van der Straeten. “Vandaag lopen we voor alle rechten die we verworven hebben en nog moeten krijgen”, luidt het bijschrift.

“Plaatsvervangende schaamte” of “you rock girl”

Niet iedereen weet de foto echter te smaken. Zo kwamen er op sociale media heel wat negatieve reacties op het beeld. Zo schreef Chris Janssens, ondervoorzitter van het Vlaams Belang en zelf homo: “Onvoorstelbaar dat iemand denkt dat je rechten kan opeisen/verdedigen door in lingerie over straat te lopen. Terwijl je daarmee net het beeld ophangt dat een zogenaamde ‘gemeenschap’ enkel uit excessen bestaat. Plaatsvervangende schaamte voor dit potsierlijke gedrag.”

Anderen, waaronder heel wat partijgenoten van Boeve, steunen haar weer. Zij halen onder meer aan dat de foto volgens hen net bewijst dat transgenderrechten nog niet helemaal verworven zijn.

“PRIDE (voorzien van regenboogvlagjes)”, reageert vicepremier Petra De Sutter, ook transgender. “Sommigen hebben het er moeilijk mee dat het gaat over de vrijheid te zijn wie je bent en daar fier op te zijn. You rock girl!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

122 gedachten over “Heel wat reacties op lingeriefoto van transgender kandidaat-voorzitster Groen”

  1. ” Terwijl je daarmee net het beeld ophangt dat een zogenaamde ‘gemeenschap’ enkel uit excessen bestaat.” Neen, dat is wat U ervan maakt.
    Toch weer die projectie.

  2. .
    Willen die dat ze door de gemeenschap worden aanvaard? Ze deugen zelfs niet als plee-madammen om wc-potten te reinigen of viespeuken uit de toiletten te verjagen.

  3. Ik geloof nooit dat je met een dergelijke carnavaleske optredens meer respect gaat krijgen voor homo’s, transgenders of wat dan ook. Ik denk zelfs het tegendeel, mensen gaan nog meer het gevoel krijgen dat dergelijke mensen een bende freaks zijn wat toch niet de bedoeling kan zijn.

  4. Iedereen mag van mij zijn sexualiteit beleven zoals hij/zij zelf wil, maar de gay-pride is een toppunt van wansmakelijkheid. De LGTB-azerty-querty maakt op deze manier meer vijanden dan vrienden. Bovenop is het de gewone burger die opdraait voor de kosten.

  5. Ik moet Chris Janssens volmondig bijtreden. Want, laten we eerlijk zijn, welke weldenkende mens moet niet kokhalzen bij het aanschouwen van dergelijke wansmakelijke en mensonterende beelden ? En, laat het hiermee duidelijk zijn: “Groen” is geen milieupartij, het is een samenraapsel van randdebielen die de bedoeling hebben om onze maatschappij en welvaart te ondermijnen, ook op moreel gebied. Het thema ‘milieu’ dient alleen om idealistische jongeren te lokken.

  6. De Amerikaanse schrijver Thomas Pynchon zei het volgende:
    “Om humanisme te hebben,moeten we eerst overtuigd zijn van onze menselijkheid.Naarmate we verder gaan in de cadentie,wordt dit moeilijker”.
    Volgens Petra De Sutter is dit vrijheid en moet je fier zijn om je zo te vertonen!
    Stel dat Boeve voorzitster van Groen wordt.
    Gaat ze dan zo op de koffie bij de koning als ze na verkiezingen op het paleis wordt ontboden?!

  7. Walgelijke vertoning van Jenna Boeve! Stel je voor dat je als kind op school geconfronteerd wordt met die foto en dan moet zeggen: dat is mijn papa? Maar het vertegenwoordigd wel goed de waarden van waar Groen voor staat: complete waanzin!

  8. PRACHTIGE vertoning van dit manwijf, groen kan zich geen betere reclame toe wensen, nu kennen we hun niveau, goed voor onder de kiesdrempel te geraken, ik dank dan ook van harte Palnws om dit te publiceren. Groen is dan ook zeer liberaal in deze dingen, vrouwen verplichten een boerka te dragen maar zou hij/zij/het het lef hebben om in Molenbeek te gaan paraderen bij haar kiespubliek? Zou de extreem linkse burgemeester dan ook een toegangsverbod uitspreken? Extreem links valt alweer door de mand.

  9. Wat is de politieke klasse toch laag gevallen in het apenland Belgie (dixit Kleine Eyskens) en niet alleen Begie gans de westers maatschappij. is om zeep. Alle grote beschavingen ( Egyptische, Griekse en Romeinse) zijn zo aan hun einde gekomen en de Europese beschaving zal ook zo ten ondergaan en de moslims maar lachen.

  10. Met moet een fatale overmaat aan giftige dampen ingeademd hebben om nog geprikkeld te worden door hun fysiek en lingerie.
    Groen lijkt wel in de greep van een bende van seks bezeten griezels die hun lelijkheid zelfs aan de straatstenen niet meer kwijt kunnen. Een ongewerveld dier in apenpak maakt meer kans om een schoonheidsprijs te winnen.

  11. Intriest is dat de Federale minister voor energie blijkbaar veel tijd over heeft voor dergelijk straattoneel en dat zelfs de ‘kritische’ Pallieter lezer zich daar niet aan ergert?
    Blijkbaar vergen de moeilijke gesprekken met Engie bitter weinig thuiswerk? (‘De minister maakt prioritair werk van betaalbare energiefacturen en de doorbraak van hernieuwbare energie in ons land’ – sic).
    Mainstream media, zelfs een Pallieterke, een variante van brood en spelen?

  12. Ruim 4000 jaar geleden, was men reeds begaan met trans-geslachtelijke omgang. Lees even het boek Genesis. In Hst 18 & 19, wordt weergegeven wat het normale is en hoe de gemeenscap van bijslaap houdende mannen werd bejegend. Camillus

  13. Zou het niet wenselijker zijn om opmerkingen van mensen zoals die Liesbeth en Erica te negeren? Hoogstens wat mee lachen of met sarcasme de grond in boren. Die internettrollen zitten hier de godganse dag op te wachten. Dus laat ze gefrustreerd achter. Of gefrustreerder dan ze waarschijnlijk al zijn. Deal?

  14. Hoe kan een man zich inbeelden hoe een vrouw zich voelt of vice versa… Dan kan men zich ook een hond, kat of whatever voelen. Het is louter een geestelijk probleem. Men doet maar, maar waarom moet men deze minderheid constant opdringen…

  15. Decadent en degoutant, zum kotzen!
    Caligula is er niets tegen. De weg naar de ondergang van de beschaving wordt aangegeven door Groen.
    Zijn er dan echt mensen die hiervoor een wetenschappelijke verklaring hebben (lees zoeken) en dat dan nog met veel lawaai aan iedereen willen verkopen.
    Antwoord: ja, en er komen er elke dag bij. Dr Mengele zou het niet meer kunnen bijhouden, zo’n succes nu…

Plaats een reactie

Delen