167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Uncategorized

Jambon verzekert: “Stikstofakkoord wordt door alle partijen gedragen”

Belga Press Agency

“Het stikstofakkoord wordt door alle partijen in de Vlaamse regering gedragen”. Dat verzekerde Vlaams minister-president Jan Jambon zondag in De Zevende Dag (Eén). Hij benadrukte ook op dezelfde golflengte te zitten als kersvers minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V).

Woensdag bleek tijdens een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement onenigheid tussen de Vlaamse meerderheidspartijen over de basis van het stikstofakkoord. Maar zondag was Jan Jambon duidelijk: het akkoord wordt door de volledige Vlaams regering gedragen. “Het stikstofakkoord zit nu in openbaar onderzoek. We wachten dat nog twee weken af, evalueren dan de bezwaren en pakken ze dan aan”, verklaarde hij.

Nederlandse problemen vermijden

De minister-president zei nog dat de Vlaamse regering met het stikstofakkoord problemen zoals in Nederland wil vermijden. “Daar is de stikstofuitstoot zo groot dat er een algemene vergunningsstop is. Je kunt geen industrie of landbouw meer uitbreiden en geen nieuwe investeringen doen”, aldus Jan Jambon.

Jambon verzekerde nog op dezelfde golflengte te zitten als minister van Landbouw Jo Brouns. Die gaf eerder aan dat het stikstofakkoord na het openbaar onderzoek nog aangepast kan worden. “We moeten de opmerkingen en de fouten die uit het openbaar onderzoek blijken ernstig nemen”, klonk het zondag in De Zevende Dag. Hij verwees naar voorbeelden die hem ter ore gekomen waren van technieken die niet zijn meegenomen in de stikstofberekening van een bedrijf. “Als er al reductie is, moet daar rekening mee gehouden worden”, vond Brouns.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Jambon verzekert: “Stikstofakkoord wordt door alle partijen gedragen””

  1. Wij zijn goed bezig de enige plaats in de wereld waar ze zo bezig zijn met uitstoot is eu. Het resultaat gaat zijn dat eu achter blijft tegenover de rest van de wereld maar als er problemen zijn zouden we beter die zatte zever vergeten en zorgen voor eten. Nu gaan de mensen uit ontwikkelingslanden naar eu komen van honger maar dat is de bedoeling van de grote bazen, eu kapot krijgen.

  2. Hij is een WEF-lid. Dus moét hun woord uitvoeren. Dat z’n dorp bestaat uit mislukte ‘Ollanders en Vlaamse boeren, die véél slimmer zijn dan waarde Jan Ham, moge duidelijk zijn.

  3. Weer alleen in Vlaanderen, in Wallonië en Brussel mag iedereen alles voort blijven doen. Deze en andere regeringen zijn op geen enkel vlak te vertrouwen. Door steeds de spelregels tijdens het spel te wijzigen, door eerst alles oogluikend toe te laten en voor alles en nog wat vergunningen te geven, om dan na investeringen van de burger, de sluiting op te leggen. Wat we zelf doen, doen we met de afgelopen regeringen helemaal niet beter: woonbonus afgenomen van onze kinderen, absurde snelheidsbeperkingen, digitale meter en capaciteitstarief, EPC en elektriciteit en nu asbest certificaten, zorgkas verdubbeld, verplicht elektrisch rijden…geen zorgen om dit alles over de taalgrens.

Plaats een reactie

Delen