Filip Brusselmans (VB) trekt aan alarmbel over verdwijning 160 kunstwerken: "We verliezen ons kunstpatrimonium"

Filip Brusselmans. Photo News

Uncategorized

Jan Jaap van der Wal: “De ideale wereld die Vlaams Belang voorstaat, is niet die van ons”

Anton Schelfaut

Jan Jaap van der Wal was afgelopen zondag te gast in de Zevende Dag, waar hij terugblikte op zijn periode als presentator van De Ideale Wereld. Na vier jaar wordt hij vervangen door Ella Leyers, die vanaf dit najaar het satirische nieuwsprogramma zal presenteren. Tijdens het gesprek legde Van der Wal uit waarom hij Vlaams Belang nooit heeft uitgenodigd in zijn programma.

De keuze om Vlaams Belang niet uit te nodigen, is er volgens Van der Wal een “die we met z’n allen maken”. “Het gaat over het podium dat je iets of iemand geeft. De ideale wereld die Vlaams Belang voorstaat, met name mensen zoals Tom Van Grieken, Filip Dewinter en Dries Van Langenhove, is niet onze ideale wereld. Dus dan is de keuze vrij snel gemaakt.”

Barbara Pas, Kamerfractievoorzitter voor Vlaams Belang, is voor de Nederlander wél welkom in De Ideale Wereld. “Ik vind Barbara Pas een behoorlijk goede debater. Mocht ik nog een jaar zijn doorgegaan, dan zou de kans er hebben ingezeten dat ik haar had uitgenodigd.”

Ook voor de communistische PVDA is een plek weggelegd in De Ideale Wereld van Van der Wal. Zo was PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw op 17 februari 2022 te gast in het satirische nieuwsprogramma.

Van Rooy: “U zou bij ons wél welkom zijn”

Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) stelt op Twitter de uitspraken van Van der Wal aan de kaak. “Dat werkt natuurlijk in twee richtingen: úw ideale wereld is ook verre van de onze”, schrijft hij. “Maar omdat in onze ideale wereld wél vrijheid en tolerantie zouden heersen, zou u bij ons wél welkom zijn.”

Partijgenoot en Vlaams Parlementslid Jan Laeremans treedt hem daarin bij. “Kijk, Jaap, als jij Tom Van Grieken niet wil uitnodigen in jouw ideale wereld, en andere politici wel, dan discrimineer je meteen ook alle Vlaams Belangers, die wel goed genoeg zijn om mee te betalen aan jouw programma”, hekelt hij. “Wat een lulkoek, man!”

“Linkse programmamakers en BV’s denken dat ze God zijn”, hekelt ook Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (VB). “Belastingbetaler, kijker en kiezer betaalt, maar zij beslissen!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

21 gedachten over “Jan Jaap van der Wal: “De ideale wereld die Vlaams Belang voorstaat, is niet die van ons””

  1. Als de communisten van PVDA wel passen in het plaatje van deze presentator van een satirisch programma dan hoop ik dat hij ooit de kans krijgt om in Noord-Korea,Cuba,China en andere totalitaire arbeidersparadijzen de draak te steken met hun leiders en aanverwanten?!Voor wanneer Jan Jaap?

  2. In de Waalse media gaat dat ook zo, uit vrees voor de opkomst van een stevig rechtse partij in hun regio. Mocht Jaapie nog een jaar door zijn gegaan zou “de kans er hebben ingezeten” dat hij Barbara Pas wel uitgenodigd zou hebben. Vrijblijvender kan zo ‘n uitspraak niet.
    Het enige punt dat telt is, dat links geen tegenspraak duldt, want vreest in het debat het onderspit te moeten delven.

  3. Paul Magnette heeft ook geen problemen met het belastinggeld van Vlaams Belangers.
    Misschien belastingbetalers laten kiezen waaraan hun belastinggeld wordt besteed.

  4. De ene zijn ideale wereld is niet die van een andere en andersom. Je kan nu eenmaal niet voor iedereen goed doen. Het is al vele tientallen jaren dat het Vlaams Belang, voordien Vlaams Blok zoveel mogelijk uit de meeste media wordt geweerd ondanks grote woorden van links over democratie. Tevens ook één van de vele misbruikte woorden zoals bijvoorbeeld “racist”.

  5. Maar van der wal heeft echt geen duidelijke reden opgegeven waarom hij het Vlaams Belang discrimineert, des te erger, dat is pas discriminatie maar ik weet wel waarom dit er nu komt. Bouchez is zo onderuit gegaan tegen Van Grieken dat iedereen nu terug krabbelt.

  6. Zouden die verrekte pestkazen zich niet beter eens in hun eigen apenland gaan moeien in plaats van ons steeds proberen de les te spellen? Of is het in kikkerland allemaal koek en ei misschien?
    Hoe sommige Vlamingen er maar kunnen aan denken met dit rotvolk samen te gaan gaat toch echt mijn petje te boven.

  7. Wel Jaap neem dan afstand van 25% van uw loon (vies Vlaams Belang belastinggeld) of ben je daar niet principieel genoeg voor, en schenk het aan een goed doel of heb je daar de ballen niet voor ?

  8. al straf op zichzelf dat die onozelaar zelf mag bepalen wie in een programma MAG komen en wie niet. Alleen al dat feit toont voor de zoveelste keer aan dat de VRT eigenlijk de BRT is. Terend op Vlaams geld.

  9. “Neutraliteit” moet men niet verwachten van de sossennrode propagandatoeter S.R.T. zo nodigt men zelfs een Hollander met een hazenlip uit om woke te komen raaskallen, in het hollands gorgelend klanken uitstotend, wat aldaar met “spreken” wordt verward.

  10. Men had bij zijn lip-operatie beter zijn mond helemaal dicht genaaid. Hij krijgt die mond niet meer toe, noch letterlijk noch figuurlijk! Vandaar die idiote racistische anti-vlaamse verklaringen die eruit zabberen. Modder, man, hollandse modder… Jaap, hou je maar op jou kant van de Moerdijk en kom je niet met onze zaken, die jij toch niet kent, bemoeien.

Plaats een reactie

Delen