Belga

Uncategorized

Jong kandidatenduo Groen-voorzitterschap gaat voor radicalere linkse koers

Belga Press Agency

Jenna Boeve en Jad Zeitouni doen een gooi naar het voorzitterschap bij Groen. Net als het eerdere kandidatenduo Jeremie Vaneeckhout-Nadia Naji willen ze dat doen als kandidaat-covoorzitters. Boeve en Zeitouni willen dat Groen een “radicalere” linkse koers vaart en willen de partij een “verjongd en verscherpt” profiel geven.

Jenna Boeve en Jad Zeitouni komen allebei uit Jong Groen. De 32-jarige Boeve woont in Gent en werkt op het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt. Boeve getuigde eerder dit jaar in het VRT-programma Taboe over haar net afgeronde transitie van man naar vrouw en zet zich ook in voor de rechten van trans, intersekse en non-binaire personen.

De 29-jarige Zeitouni is rechtenstudent en werkt op het kabinet van federaal Groen-minister Petra De Sutter. Hij is al langer actief rond gendergelijkheid en geweld tegen vrouwen.  “We zijn misschien een atypisch duo”, geeft Zeitouni toe. Ze zijn misschien niet bekend bij het brede publiek, maar hun deelname is niet voor de galerij, verzekert hij. “We beseffen dat we de komende weken zullen moeten knokken voor onze bekendheid, maar we hebben een concreet plan”, zegt Zeitouni aan Belga.

Zo willen Zeitouni en Boeve de partij een aangescherpt links en duidelijk ecologisch profiel aanmeten. “We willen terug naar de kernwaarden van Groen. Dat zijn de ecologische strijd en de strijd voor de ondervertegenwoordigde groepen”, legt Zeitouni uit. Het gaat dan onder meer om “de klimaatjongeren, minderheidsgroepen, de LGBTQ+, enz…. groepen die zich niet vertegenwoordigd voelen”, klinkt het.

https://redactie.palnws.be/2022/05/eerste-kandidaat-voorzitter-groen-is-bekend/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

11 gedachten over “Jong kandidatenduo Groen-voorzitterschap gaat voor radicalere linkse koers”

  1. Mooie aanwinsten voor de leiding te nemen, als ik zo lees minstens even wereldvreemd als Calfo… Chance dat GROEN na alweer hun geklungel in de federale een decennia lang kan zitten geitenwollen sokken breien…

  2. Zorg om en voor de natuur werd door groene fundi’s gekaapt om een extreemlinkse agenda door te drukken. Rechts heeft hier nog veel huiswerk te verrichten om tegengas te geven inzake deze zorg, die Groen door de partijnaam onterecht claimt.

  3. radicalere linkse koers, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Alle industrie weg, alle landbouw weg, elke dag 10 000 immigranten opnemen, alle VB-stemmers opsluiten,
    elke dag de grote leider aanbidden — zoiets?

Plaats een reactie

Delen