Karine Jean-Pierre (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

Karine Jean-Pierre vervangt Jen Psaki en wordt eerste zwarte, lesbische woordvoerster van het Witte Huis

Redactie PAL

Een tijdje geleden kondigde Jen Psaki, die sinds het aantreden van president Biden de communicatie van het Witte Huis verzorgt, aan dat ze zich terugtrekt als perswoordvoerster. Ondertussen is haar vervanger bekendgemaakt, Karine Jean-Pierre, die vanaf 13 mei het roer overneemt.

Jen Psaki kondigde vorige week aan dat ze zou stoppen als woordvoerster voor de Biden-administratie nadat ze de beslissing gemaakt had om bij de nieuwszender MSNBC te gaan werken. Ondertussen werd een vervangster gevonden. Met de aanduiding van Karine Jean-Pierre wordt volgens de democraten een “historische” stap gezet, omdat ze de eerste zwarte en openlijk lesbische persoon is die deze rol zal vervullen.

Toch stoot haar benoeming ook op protest. Jean-Pierre is namelijk geen onbesproken persoon en staat ze in de Verenigde Staten bekend om haar radicale standpunten.

Anti-Trump

Zo is het geen geheim dat ze absoluut geen fan is van voormalig president Donald Trump. Zo was ze tot 2020 lid van de organisatie MoveOn.org, die in de jaren 90 werd opgericht om te protesteren tegen de impeachmentprocedure die tegen president Clinton was gestart. Ironisch genoeg was het diezelfde organisatie die enkele jaren gelden wou dat er een impeachmentprocedure tegen president Trump zou gestart worden. Die mislukte uiteindelijk.

Daarnaast probeerde ze de Amerikanen ook schrik aan te jagen over het beleid van president Trump. In de HBO-show ‘Real Time’ vertelde ze dat Donald Trump een plakkaat met “enkel voor blanken” wou plaatsen voor het Vrijheidsbeeld en dat Trump een notoir racist was. Daar voegde ze nog aan toe dat “als je niet blank, mannelijk en hetero bent je best het presidentschap van Trump zou vrezen omdat er voor jou geen plaats is.”

Seksueel misbruik

Een ander radicaal standpunt uitte Jean-Pierre in 2017. Toen vertelde ze op CNN dat er volgens haar veel meer gedaan moest worden in de strijd tegen seksueel misbruik. Een regel die ze daarbij voorstelde was dat niemand die ooit werd beschuldigd van seksueel misbruik nog kandidaat zou mogen zijn bij verkiezingen. Het was daarvoor niet nodig dat er bewijzen geleverd waren of dat iemand effectief veroordeeld werd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Karine Jean-Pierre vervangt Jen Psaki en wordt eerste zwarte, lesbische woordvoerster van het Witte Huis”

  1. Als je ooit werd beschuldigd van seksueel misbruik mag je nooit nog kandidaat zijn bij verkiezingen? Beseft dit notoir onding wel goed dat hierdoor vooral haar eigen linkse stal wordt uitgemest?
    Met zo ‘n woordvoerder mag Biden gerust doorslapen, de kiezers vinden alleen wel de weg naar het rechtse kamp.

  2. Mogelijke volgende “historische” stappen: een roodharige Mongool, een Smurf met krulletjeshaar, een rosse homo met sproeten, idem maar dan zonder sproeten, een blonde hermafrodiet met een blauw en een bruin oog een kreupele Afrikaanse albino met rode ogen, enz.. Er gaat nogal geschiedenis geschreven worden daar in het Witte Huis!

  3. Wat bepaalt tegenwoordig of je de geschikt kandidaat bent voor de job? Ras, seksuele voorkeur en geslacht, zo blijkt. Al het andere lijkt volstrekt bijkomstig.

Plaats een reactie

Delen