Komiek Dave Chappelle aangevallen op podium
Uncategorized

“Transfobe” Amerikaanse komiek Dave Chappelle aangevallen op podium

Carl Deconinck

De populaire Amerikaanse komiek, Dave Chappelle, gaf een optreden in de Hollywood Bowl, in Los Angeles. Aan het eind van het optreden stormde er een man het podium op en die viel de komiek aan. De man kon gelukkig overmeesterd worden.

Chappelle bracht een voorstelling voor Netflix Is A Joke. Aan het einde van de voorstelling kroop iemand uit het publiek op het podium. De komiek had niet onmiddellijk door wat er gebeurde. Maar dat veranderde snel toen de man hem tackelde. Chappelle reageerde en vocht onmiddellijk terug. Daarna sprong de beveilingsploeg er ook op en namen ze de man blijkbaar stevig onder handen. Een ambulance was nodig om de aanvaller af te voeren.

De bedreiging lijkt ernstig te zijn geweest, want diverse media beweren dat de aanvaller gewapend was met een geweer en een mes. Toch kwamen er ook grappige reacties. Vlak na de aanval zelf zei Chappelle schertsend “Het was een trans man!” Collega Chris Rock, die eerder al optrad, kwam terug het podium op en vroeg “was dat Will Smith?” Jimmy carr tweette over een gekke avond, maar wees er op dat iedereen ok was.

Chappelle is een van de populairste komieken van Amerika, maar recent maakte hij enkele grappen over transgenders en hekelde hij het extremisme van radicale activisten. Die reageerden met bedreigingen en geweld. Sindsdien noemt de politieke linkerzijde hem “omstreden”. De groeiende onverdraagzaamheid van woke deed al heel wat komieken aan de alarmbel trekken. Ze durven een hele hoop grappen niet meer maken. Sommige komieken voelen zich zelfs onveilig. Dat is ook het geval in ons eigen land.

https://redactie.palnws.be/2022/05/onderzoekster-ugent-humor-is-vooral-iets-voor-de-witte-mannelijke-middenklasse/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over ““Transfobe” Amerikaanse komiek Dave Chappelle aangevallen op podium”

  1. Ideologen die een minderheid van de bevolking uitmaken (woke,LBGTQ,BLM,Antifa…..) legitimeren hun heerschappij en deinzen er niet voor terug om andersdenkenden te elimineren.
    De hoogste tijd dat politici daar even bij stil staan of anders staan ons nog nare tijden te wachten!

  2. Als er ergens “haatspraak” wordt uitgekotst zal het wel door politiek-correct ontaarde woke pipo’s & pipa’s zijn ! LGTBABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
    geobsedeerde fanatici zijn tegen Free Speech voor andersdenkenden, stijl UNIA.

Plaats een reactie

Delen