Foto: Belga

Binnenland politiek

Kristof Calvo geen kandidaat-voorzitter Groen

Wannes Neukermans

Het lijkt erop dat Groen er toch in geslaagd is een consensuskandidaat te vinden voor het voorzitterschap van de partij. Kamerlid Kristof Calvo, die als laatste potentiële tegenkandidaat van Jeremie Vaneeckhout werd beschouwd, geeft namelijk aan “parlementslid te blijven”. Het lijkt er dus op dat Vlaams Parlementslid Vaneeckhout samen met Nadia Naji als co-voorzitter de partij zal leiden.

In een bericht op Twitter geeft Calvo aan dit weekend besloten te hebben om zich niet kandidaat te stellen. “Ondanks de aanmoedigingen en de twijfel de afgelopen dagen, is dat de beste beslissing.” Hij ziet het als een persoonlijke missie om te strijden tegen de particratie, en ziet het voorzitterschap zelf op dit moment dus niet zitten.

Calvo geeft aan in het parlement verder te willen werken. “Al sinds de Zwarte Zondag van 2019 heb ik een duidelijke keuze gemaakt: minder bezig zijn met de kleine verschillen en meer met de grote vraagstukken. Meer volksvertegenwoordiger: minder vooringenomenheid, meer vrijheid, meer nieuwsgierigheid.”

Ongeacht wie er voorzitter wordt, zegt Calvo dat hij enthousiast en actief zal meewerken aan het verhaal van Groen. Dat Jeremie Vaneeckhout, die nog onder Calvo heeft gewerkt, hoogstwaarschijnlijk voorzitter wordt, zal daar zeker iets mee te maken hebben.

https://redactie.palnws.be/2022/05/eerste-kandidaat-voorzitter-groen-is-bekend/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Kristof Calvo geen kandidaat-voorzitter Groen”

  1. Mijn aanmoediging tot kandidaatstelling van Calvo heeft dus niet gebaat. Hij heeft waarschijnlijk mijn verborgen agenda doorzien. Zijn “minder vooringenomenheid” (sedert Zwarte Zondag al!) moet hij toch eens beter toelichten.

  2. Jammer, heel erg jammer. Ik verheugde mij al op komische kolder met Kalvo op den televisie. Het is een triestige dag voor niet-wokers die graag lachen.

  3. een nieuw duo heb ik gezien;Anzegem,waar Conner binnekort zich niet langer in West Vlaanderen zal voelen maar in de woestijn.Die heeft hetzelfde haar als kouwe kiwi en komt uit een dergelijk nest,dat beloofd voor Anzegem,ze zullen daar kennismaken met haar “familie”from Molenbeek to Anzegem.

Plaats een reactie

Delen