Jean-Marie Dedecker pareert kritiek van "priesteres van de klimaatreligie" Anuna De Wever: "Ik heb genoeg van al die klimaatalarmisten"

Jean-Marie Dedecker. Photo News

Uncategorized

Lange wachtlijst voor geslachtsverandering

Belga Press Agency

Mensen die een geslachtsverandering overwegen, moeten vandaag gemiddeld vijftien maanden wachten op een eerste gesprek bij de psycholoog. Te lang, vindt vicepremier Petra De Sutter (Groen), die donderdag in De Morgen pleit voor meer gespecialiseerde centra in België.

In de genderkliniek van UZ Gent staan 1.033 mensen op de wachtlijst. “Sinds januari hebben we 204 intakegesprekken gedaan, naast de consultaties van mensen die eerder instroomden”, zegt Guy T’Sjoen, endocrinoloog in het UZ Gent. “Maar in dezelfde periode kregen we 363 nieuwe aanmeldingen.” 

Alleen UZ Gent en het ziekenhuis van Luik vallen onder de Conventie Transgenderzorg. Dat betekent dat je enkel in die ziekenhuizen sessies bij de psycholoog of puberteitsremmers grotendeels terugbetaald krijgt. 

Het nieuwe LGBTQI+-actieplan van de federale regering belooft de transgenderzorg toegankelijker te maken. Maar volgens Petra De Sutter (Groen), nochtans zelf vicepremier van die federale regering, is dat plan niet concreet genoeg. “Er moeten meer gespecialiseerde centra komen, verspreid over het land.”

Sinds januari 2021 kent Vlaanderen een tweede genderkliniek in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Ook daar kun je pas ten vroegste in juli 2023 op intakegesprek komen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

32 gedachten over “Lange wachtlijst voor geslachtsverandering”

  1. Ik heb geen enkel probleem met die ombouw operaties, gek zijn doet niet zeer. Maar dat de kosten van dergelijke totaal overbodige operaties gedragen worden door onze sociale zekerheid is schandalig. Per slot van rekening betalen wij hier allemaal voor…

  2. De lange wachtlijsten bij de tandarts, de lange wachtlijsten voor een sociale woning zijn in mijn ogen belangrijker dan de wachtlijst om je kortsluiting in je hersenen.

  3. Op het nieuwe LGBTQI+-actieplan van de federale regering zaten wij, genderfluïden en genderoverstappers al zo lang te wachten. Een echte verademing, het nieuwe LGBTQI+-actieplan van de federale regering, waar Peter Petra eindelijk werk wil van maken. De belabberde staat van de kas van het land en de burenruzie in Oekraïne zijn peanuts vergeleken met de schrijnende toestand van onze diersoort die tot Uw Komst nagelbijtend aan haar lot was overgelaten.
    Dank, Peter Petra, dank! U bent de enige reden van het voortbestaan van Vivaldi en onze onuitputtelijke dank weze Uw deel. Amen.

  4. Je zou Peter’s vrouw (toen zij nog een hij was) en de kinderen uit hun huwelijk eens kunnen vragen hoe zij dit ervaren hebben. Of zijn liefjes toen hij nog student was.
    Excellentie de Sutter is de referentie van het Vivaldi verhaal wat resulteert in marginaal beleid. De volgende generaties gaan ons vervloeken.

  5. In een democratie is het de meerderheid die beslist wat belangrijk is maar dat is voor specialist-i-alles-Liesbeth te simpel. Daarbij, een tandarts doet nuttiger werk dan gestoorden ombouwen.

  6. Petra lijkt goed te zorgen voor haar achterban of is ze al bezig de terugkeer naar haar oude job voor te bereiden, zodat ze met toeters en bellen kan ingehaald worden ?

  7. Noem dit gerust “De wet van Rob.”: Hoe meer luxe en hoe minder werkelijke problemen sommige mensen -vooral zij die al op andermans kosten leven- in onze maatschappij hebben, hoe meer problemen ze zelf creëren die dan door de gemeenschap voor hen moeten worden opgelost (en betaald natuurlijk). Dit loopt van rotbedorven snotneuzen met een rode neus op die met mama & papa door de ziekenkas betaalde therapeuten, psychologen en andere zielenknijpers afdweilen over neurotische woke aandachtzoekers tot trans-zussen of trans-zoërs omdat anders toch altijd beter lijkt en “zichzelf ontdekken” (liefst met zgn. professionele hulp) nu eenmaal ‘in’ is. Mij is al dikwijls opgevallen dat dit soort mensen meestal geen echte job heeft en/of voor de overheid ‘werkt’. Te weinig problemen dus.
    PS: Ik heb het dus niet over homo’s of lesbiennes die hun plan trekken en proberen op hun manier gelukkig te leven zonder dat anderen daarvoor moeten zorgen. Alle respect daarvoor.

  8. Vorige week waren het de ‘puppy-fetisjisten’
    Gisteren ging het over de ‘leder-compagnie’
    Zijn dat twee nieuwe letters in het nieuwe alfabet? LBTQA…..

Plaats een reactie

Delen