Guy Verhofstadt & Elon Musk (Shutterstock & Photonews)

Guy Verhofstadt & Elon Musk (Shutterstock & Photonews)

Binnenland politiek

Liberalen niet blij met Twitter-overname door Musk: “Welkom in een dystopie”

Pieter Van Berkel

Belgische liberale kopstukken zoals Gwendolyn Rutten en voormalig premier Guy Verhofstadt zijn niet gelukkig met het feit dat Tesla-baas Elon Musk het sociale mediaplatform Twitter heeft overgenomen. “Welkom in een dystopie waar ’s werelds rijkste persoon twitter te links verklaart, vrije meningsuiting en aanzetten tot haat mag definiëren”, aldus Verhofstadt.

Tesla-baas en rijkste man ter wereld Elon Musk kondigde recent aan dat hij de Twitter-ban van voormalig Amerikaans president Donald Trump ongedaan wilde maken. Musk nam het sociale mediaplatform Twitter onlangs over, tot consternatie van velen ter linkerzijde.

Ook Europees Parlementslid en voormalig Belgisch premier Guy Verhofstadt (Open Vld) is niet blij met het nieuws. “Welkom in een dystopie waar ’s werelds rijkste persoon twitter te links verklaart, vrije meningsuiting en aanzetten tot haat mag definiëren”, aldus Verhofstadt. op Twitter

Het Europees Parlementslid voegt daaraan toe dat hij gelukkig is met het feit dat de Europese Unie sociale mediaplatformen sterker wil reguleren. “Gelukkig is de EU begonnen met het serieus reguleren van sociale mediaplatformen. Hoe zit het met de democratisering ervan?”, klinkt het.

Machtsconcentratie

Verhofstadt is niet het enige liberale kopstuk dat niet opgezet is met de “machtsconcentratie” van Musk. Ook voormalig partijleider Gwendolyn Rutten heeft bedenkingen en maakt de vergelijking met “totalitaire leiders”.

“Het gevaar van totalitaire leiders en hun heimwee naar vergane machoglorie zien we allemaal“, tweet Rutten. “Maar zien we ook dat één man satellieten de ruimte instuurt, beurzen doet bewegen en een worldwide communicatienetwerk controleert? Machtsconcentratie is altijd gevaarlijk. Publiek en privé.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

20 gedachten over “Liberalen niet blij met Twitter-overname door Musk: “Welkom in een dystopie””

  1. Liberalen en vrije meningsuiting, altijd moeilijk, kijk maar naar Vivaldi. Verafschuwt en Rutten willen Trump geblokkeerd zien, maar Poetin en de ayatollachs mogen wel op twitter blijven. Dit zegt veel over deze zogezegde liberalen hun visie op vrije meningsuiting. Best dat er nog echte liberalen als Elon bestaan

  2. Dus wat TikTok doet is geen probleem (AfD censureren), maar wat Twitter doet kan dan weer niet door de beugel (opgekocht worden door iemand die alle meningen wil toelaten). Niet erg liberaal, me dunkt.

  3. Het zoveelste bewijs dat open-vld geen liberale partij is… Dat ze volgens de peiling meer stemmers hebben dan cd&v is ook een raadsel…Media manipulatie

  4. Verhostadt beweert dat dit aanzetten tot haat is ,hoor hem hij is de haat van het Europees theater .Hij doet niets anders dan haat zaaien simpel door zijn commentaar en zijn lelijke kop te laten zien .Er zouden veel mensen blij zijn als deze man voorgoed zou verdwijnen .En Rutten haar reputatie is ook gemaakt het jaloers mormel .En maar denken dat de liberaaltjes de macht over alles kunnen hebben .Het zal Musk een worst wezen .Eindelijk terug naar het normale zonder leugens en bedrog

  5. Twee linkse globalistische liberalen die ervoor beducht zijn dat hun blauwe leugens, gemarchandeer en volksverlakkerij op Twitter bij het grote huisvuil worden gezet.

  6. Gwendolinneke heeft het licht gezien : machtsconcentratie is altijd een gevaar. Wanneer gaan we de machtsgeile eu-potentaten een halt toeroepen?
    En Verhofstadt blijkt hoe langer hoe meer de pedalen en voeling met de realiteit kwijt : censuur/uitsluiting = democratie.
    Misschien toch een verplichte pensioenleeftijd voor politiekers invoeren?

  7. Zij eigenen zich het recht toe andere meningen uit te wissen van de mainstream media, van de sociale-mediaplatformen en van de zoekrobots, maar kunnen het niet verkroppen dat er een kanaal is waar deze meningen wel toegelaten zijn.

  8. hopelijk paren die twee nooit,.Porno-sander zoekt een postje in de EU door de Vlamingen verder te pesten en quickie doet er alles aan om te gelijken op Beria.Schele kale michel wil nu ook China op jutten en op zijn niet behaarde borst kloppen dat Xi Ping moet oppassen van hem,anders dreigt er wat.Die schele is blijkbaar vergeten dat Rusland nog altijd in oorlog is met Japan,dit vredesverdrag is nog nooit ondertekend geweest ,dus zou die schele best zwijgen,.Er vormt zich een nieuw machtsblok Rusland-China-India en het M O.Wij hebben zelfs geen kogels om te schieten,pang pang, en dan is het gedaan.

  9. Dat die debiele liberalen niet blij zijn begrijp ik maar al te goed, ik ben er wél blij mee, gedaan met dat linkse woke gedoe en ook de “liberalen” die alleen zichzelf maar gelijk geven en die nu misschien in een ECHTE democratie terechtkomen doet mij goed!

  10. De democratie is in maart 2020 bij het grof vuil beland, dank U beste parlementairen(alleen Driesje heeft af en toe de hypocrisie van deze volksverraders en terroristen aan de kaak gesteld) In Nederland was er nog enigszins wat weerwerk tegen de zogenaamde LIBERALE machtsmisbruikers

Plaats een reactie

Delen