Lyon organiseert gesegregeerde Pride-parade

shutterstock

Uncategorized

Lyon organiseert gesegregeerde Pride-parade: “Kleurlingen vooraan, blanken achteraan”

Carl Deconinck

In Lyon zal er volgende maand een opvallende Pride-parade plaatsvinden. Hoewel dergelijke evenementen doorgaans inclusie prediken en vrolijk van aard zijn, komt daar nu verandering in. Onder druk van de woke-ideologie zal de Pride in Lyon helemaal gesegregeerd zijn, ook volgens ras. Elke groep zal in een eigen, aparte groep hebben. Er komt dus een intersectionele volgorde.

De Pride-parade van juni zal niet gemengd zijn. Dit wil zeggen dat er verschillende stoeten plaatsvinden, in volgorde van “onderdrukking” per groep. Zo komen er eerst de gekleurde queers. Daarna volgen gehandicapten, lesbiennes, transgenders, intersekse personen, enz.. De organisatoren verdedigen de raciale segregatie.

“Als je deel uitmaakt van een onderdrukte groep, kan het soms moeilijk zijn om toegang te krijgen tot bepaalde plaatsen en om je comfortabel en veilig te voelen”, leggen de leden van het Pride in Struggle-collectief uit, die het initiatief hebben genomen voor het evenement. “Zo worden bepaalde problemen vermeden die verband houden met de aanwezigheid van mensen die niet betrokken zijn en die zich in deze ruimten zouden bevinden: de ontkrachting van doorleefde ervaringen, de monopolisering van het spreken, opdringerige opmerkingen en oordelen, praktijken die niet zijn aangepast aan de behoeften van de betrokkenen, enz.”

Racistisch

De beslissing ligt echter niet overal even goed. “Zo bevorderen we wederzijds begrip en solidariteit? Deze fragmentering van het collectief maakt me verdrietig en boos”, schreef een internetgebruiker op de Facebook-pagina van het evenement. “De feestvreugde van deze is helemaal niet dezelfde als die ik een paar jaar geleden kende, het is erg triest…”, voegt een ander toe. “‘Kleurlingen vooraan, blanken achteraan’, zo werd ik vorig jaar begroet. Ik was totaal geschokt, want deze slogan was gewoon racistisch. LGBT-verenigingen zijn in handen van racisten”, klaagde een gebruiker op Twitter. “Mijn vriend en ik gaan met de blanken mee. Ik marcheer niet met racisten en ik haat die racisten.”

Vorig jaar was er al veel kritiek op het houden van een gesegregeerde Pride-mars in Lyon. In Tours dwong controverse over de ‘gesegregeerde zone voor gekleurde holebi’s’ bij de Pride-mars de organisatoren het evenement af te gelasten. “Elke blanke die zich in de stoet probeert te mengen, zal vriendelijk (of niet) worden verwijderd”, waarschuwde de vereniging van LGBTI-centra van Tours op haar netwerken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

64 gedachten over “Lyon organiseert gesegregeerde Pride-parade: “Kleurlingen vooraan, blanken achteraan””

  1. Laat ze gerust elkaar afmaken. ‘Iedereen zijn racist’ en ‘de revolutie vreet haar eigen kinderen op’ lijken een grondrecht, resp. natuurwet te zijn geworden.

  2. Zeer goed idee, kunnen we dit ook in Vlaanderen in het openbare leven doortrekken aub.
    Of ik van voor of vanachter zit, sta, lig maakt me niet uit, zolang het maar niet tussen is.
    Zo, nu ben ik ook mee met die woke waanzin;-)

  3. Woke heeft al bijna evenveel mensen tegen elkaar opgezet als de nazi’s. Nog even en de blanke hetero’s mogen vervolgd en in kampen opgesloten worden. Als het aan Liesbeth, Erika en Anuna lag was het al zo. Probeer eens het omgekeerde door blanken eerst en zwarten achteraan te laten lopen, het linkse kot zou te klein zijn, maar woke is haatdragend genoeg om enkel aan blanken te verplichten achteraan te lopen.

  4. “… de aanwezigheid van mensen die niet betrokken zijn en die zich in deze ruimten zouden bevinden…” en “… praktijken die niet zijn aangepast aan de behoeften van de betrokkenen, enz.”
    Pas dat eens zelf toe ! 98% of meer van de inwoners van Lyon hebben niks te maken met LGBTQ+, dat zijn normale mensen.
    Blijf dan met uw rariteiten circus uw hun stad en straten.

  5. Ik zie dat anders. Blanken achteraan ? Geen kwestie van!
    Dan loopt de blanke LGBTQ gewoon niet meer mee en organiseren
    desnoods een eigen blanke Pride.
    Het wordt echt tijd dat we Woke een koekje van eigen deeg
    geven. Er was een tijd dat we vochten voor onze vrijheid.
    Nu buigen voor de Woke dictatuur kan gewoon niet.

  6. Ik zie dat anders. Blanken achteraan ? Geen kwestie van!
    Dan loopt de blanke LGBTQ gewoon niet meer mee en organiseren
    desnoods een eigen blanke Pride.
    Het wordt echt tijd dat we Woke een koekje van eigen deeg
    geven. Er was een tijd dat we vochten voor onze vrijheid.
    Nu buigen voor de Woke dictatuur kan gewoon niet.
    Hou nu eens op met dat zinnetje….het is mijn eerste reaktie

  7. Minder zuipen Jack
    Nazi’s hebben niemand opgezet, ze zijn zelf de oorzaak van 80 miljoen doden.
    Dus leg eens uit hoe jij tot de link komt? (bende debielen hier, onvoorstelbaar)

  8. Wat ze nog niet beseffen in hun sektarische lgbtq bubbel, is dat er een gigantische backlash zit aan te komen. Mensen van heel diverse gezindten delen hun dégoût voor deze fascistoide woke excessen. Dit komt spontaan en overal ter sprake, ook waar je het niet zou verwachten.

  9. De voorzitter van het Forum voor Homos en Lesbiennes van Lyon, Philippe Dubreuil, is opgestapt vanwege de “kanker van het woke isme”. Hij heeft naar eigen zeggen “gedurende 25 jaar militantisme zulke intolerantie niet meegemaakt”.

  10. Kleurlingen vooraan,blanken achteraan.Lijkt een beetje op de strategie van onze OCMW’s om woningen toe te wijzen aan mensen in nood.De organisatoren van die Pride bewegen zich misschien in dezelfde kringen daar in Lyon.
    Segregatie in naam van inclusiviteit,kan het nóg gekker?

Plaats een reactie

Delen