State Secretary for Asylum and Migration policy Sammy Mahdi pictured during a session of the chamber commission for Defence at the federal parliament in Brussels, Wednesday 02 March 2022. The Commission will discuss the Russian invasion of Ukraine. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

Uncategorized

Mahdi boos op RTBF door foto bij artikel over migranten: “Walgelijk”

Wannes Neukermans

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) haalt op Twitter fors uit naar de Franstalige openbare omroep RTBF. Zij gebruikten bij een artikel met de (vertaalde) titel “Zelfs een perfecte migrant zal voor de helft van de Vlamingen nooit Vlaams zijn” een foto van de staatssecretaris. Het feit dat RTBF doet uitschijnen dat Mahdi een migrant is (omwille van zijn huidskleur), stuit hem tegen de borst. Een respectloze keuze van de redactie van RTBF, vindt Mahdi.

Vandaag verscheen er in bijna alle Belgische media een artikel over het feit dat de overgrote meerderheid van de Vlamingen vindt dat niet-westerse migranten onze cultuur moeten overnemen en de taal moeten leren. Dat bleek uit De Stemming, een bevraging bij zowat 2.000 Vlamingen die de Universiteit Antwerpen en de VUB uitvoerden in opdracht van De Standaard en VRT NWS. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Vlaamse kiezers (55 procent) vindt dat geboren zijn in ons land een voorwaarde is om zich echt Belg of Vlaming te mogen noemen.

Ook de RTBF besloot om daarover te berichten. Als foto bij hun artikel koos de Franstalige openbare omroep voor het gezicht van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Tot onvrede van de kandidaat-voorzitter van de CD&V: de RTBF lijkt hiermee te doen uitschijnen dat hij zelf een migrant is. Dat is niet het geval: Sammy Mahdi is geboren in België, als zoon van een Belgische moeder en een Irakese vader, die in 1970 naar België kwam als politiek vluchteling. Dat geeft hij zelf ook aan: “Ik ben een Belg/Vlaming. Dat ben én blijf ik.”

Hij geeft ook aan het niet te begrijpen dat mensen zijn migratiebeleid koppelen aan zijn huidskleur. Vele (linkse) stemmen verwachtten namelijk dat hij een lakser migratiebeleid zou voeren. “Het is makkelijk om extreemrechts aan te vallen door hun vooroordelen op basis van huidskleur. Maar probeer ten eerste al niet hetzelfde te doen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

20 gedachten over “Mahdi boos op RTBF door foto bij artikel over migranten: “Walgelijk””

  1. Nog maar eens het zoveelste bewijs dat Vlaanderen en Wallonië twee verschillende landen zijn die over bijna alles een verschillende hebben. Splitsen dat land!!

  2. “over het feit dat de overgrote meerderheid van de Vlamingen vindt dat niet-westerse migranten onze cultuur moeten overnemen en de taal moeten leren” Daar hebben ze dus 30 jaar tijd voor nodig gehad en een (dure) studie.

  3. Ik heb aangetrouwde familie van Zuid-Italiaanse afkomst, ook met een donkerder huidskleur, maar wel een crème van een kerel. Het is de inborst die telt, niet de kleur. Maar veelal de integratie, en vooral het niet opdringen van je vorige of afkomstige culturen !!!

  4. Mahdi zal moeten doen zoals zijn collega Rousseau ; een ruk naar rechts, weg van woke-poco-multicul. Kortom ; rekening houden met de toenemende interesse, houding en vooral de veel meer toegenomen informatie van en door de – vooral jonge- Vlamingen, eerder dan met de duiding vanuit regime gebonden fossiele fenomenen zoals de RTBF en de VRT, en zeker afstand nemen van de politiek in Wallobrux. De zuilen zitten in verval. Enkel die er een postje hebben of nog voordeel erbij stemmen nog voor die goeie, oude CVP. De rest draait de rug naar die eeuwige achterbakse achterkamertjespolitiek. Op bisschoppen die nog “herderlijke” brieven laten aflezen waarin stemmen voor een andere partij dan de CVP zonde is moeten ze ook niet meer rekenen. Die pappen nu nog liever aan met de islam. Op een regeling van ARCOPAR ook al niet meer, die brave sukkels die hun spaargeld kwijt zijn. Ja, hij zal moeten op lange tenen durven trappen of uitglijden. En zijn partij met hem.

  5. Als een kat haar jongen werpt in een hondenhok zijn dat dan plots pupies?
    Een vreeemdeling blijft een vreemdeling al dan niet in Vlaanderen geboren.
    Nu wordt het echt mooi: CD&V (Christen-Democratisch en Vlaams) met een moslim als voorzitter.
    Voor zo’n collaboratiepartij stemt toch geen enkele rechtgeaarde Vlaming meer.

  6. Ik stel voor, de jaarlijkse geld transfer van Vlaanderen naar Wallonië aan Frankrijk doneren, slechts een voorwaarde de hele Franstalige gemeenschap inclusief hun leiders en Liesje uiteraard over nemen zonder enige vorm van garantie. Als toemaat kunnen we deze transfer som nog vermenigvuldigen met 20, is nog steeds een zakelijk opstekertje voor Vlaanderen.

Plaats een reactie

Delen