Moskou wil helpen voedselcrisis te "overwinnen" als sancties worden opgeheven

Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Moskou wil helpen voedselcrisis te “overwinnen” als sancties worden opgeheven

Belga Press Agency

Vladimir Poetin wil helpen om de voedselcrisis te “overwinnen” die wordt veroorzaakt door de blokkering van Oekraïens en Russisch graan als gevolg van de Russische inval in Oekraïne. Dat heeft de Russische president donderdag volgens het Kremlin gezegd in een telefonisch onderhoud met de Italiaanse premier Mario Draghi. Voorwaarde is wel dat het Westen zijn “politiek gemotiveerde” sancties tegen Moskou opheft.

Volgens Poetin zijn de westerse beschuldigingen als zou Moskou sinds het begin van zijn offensief in Oekraïne de uitvoer van Oekraïens graan blokkeren, “niet gegrond”. De moeilijkheden zijn te wijten aan verstoringen in het functioneren van de productie- en logistieke ketens, en “het financiële beleid van de westerse landen tijdens de coronapandemie”, zegt de Russische president.

De situatie is bovendien verergerd door de restricties tegen Rusland die de Verenigde Staten en de Europese Unie hebben opgelegd, aldus Poetin. Hij verwees daarmee naar de ongeziene sanctiepakketten die het Westen aan Moskou heeft opgelegd.

Rusland en Oekraïne zijn samen goed voor een derde van de wereldwijde graanproductie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

13 gedachten over “Moskou wil helpen voedselcrisis te “overwinnen” als sancties worden opgeheven”

  1. En in België (vooral Vlaanderen, Wallonië trekt er zich naar gewoonte geen snars van aan) maken onze politieke idioten het de boeren en andere producenten extra lastig met allerhande pestregeltjes, – controles en boetes zodat er nog amper geproduceerd kan worden. Gazprom Tinne en (schijn) heilige Demir op kop.

  2. WO III staat voor de Europese deur.Demente joe en schele michel willen het Russische geblokkeerde geld gebruiken om stand up comedian zelensky te helpen,wat neerkomt op legale diefstal,Men had geen Navo of EU lidmaatschap moeten beloven aan die ‘artiest’,wij betalen nu de prijs en zullen de schulden en wapenleveringen ook nog mogen betalen,voeg daarbij de zes miljard euro die den artiest vraagt om zijn personeel te kunnen betalen maandelijks en wij staan er belabberd voor.Dat manneken laten stikken in zijn grootheidswaanzin.

  3. Demir probeerde zich te verrechtvaardigen door te beweren dat het amper 44 van de 22.000 (of zoiets, uit mijn geheugen) waren die moesten sluiten, waaronder die boer van op het nieuws die nog nooit buiten Vlaanderen was geweest. Dan zal het ook geen verschil maken, enkele gecharterde vliegtuigen minder en het is opgelost. Je kan evengoed een langzaam uitdovingsbeleid voeren, bvb. geen nieuwe koeien. Het is hetzelfde als met de auto’s, oude diesels oprijden kost in totaal minder aan ‘ het klimaat” dan de vloot verplicht
    vernieuwen. Maar die willen regels opstellen om zich te manifesteren, het is overal hetzelfde, nee, je afweersysteem mag niet door corona zelf zijn gestimuleerd, het móet door het vaccin gebeuren, hoewel het exact hetzelfde principe is.

  4. De boeren worden de speelbal tussen de machtsstrijd van enerzijds OpenVld en NV-A anderzijds.De stikstof demarche van het wicht uit Aarschot in het Vlaamse parlement gisteren was de aanzet.Het judassen van de landbouwers door gluiperige Demir zal nefaste gevolgen hebben.Als men zo blijft doorgaan zal Vlaanderen afhankelijk worden van het buitenland voor ALLE landbouwproducten.Kan men nu eindelijk ook eens inzien dat met de Groenen niet te praten valt.Het enigste wat deze partij wil is al hetgeen onze ouders/grootouders hebben opgebouwd vernietigen.Onze rijkdom en welvaart moet eraan geloven!Deze partij/sekte is vanwege de unitaire band met de Ecolofundamentalisten en hun doctrines een gevaar geworden.Bij hen draait het niet enkel om de landbouw maar ook om de industrie,mobiliteit,migratie,maatschappelijke problemen…In de scholen wordt onze politiek maagdelijke jeugd door de overwegend linkse leerkrachten hun politieke ideologie ingeprent.Het akkoord binnen Vivaldi om 16jarigen op Europees niveau te laten stemmen in 2024 is strategisch.Er gaan bij Groen zelfs stemmen op om dit federaal/gewestelijk te maken!Als we zo verder gaan loert (opgekuist)communisme om de hoek!

  5. Hoe simpel kan het zijn? Het regime van Poetin doet niets anders dan liegen en telkens beloven ze dit of dat te doen. Hoe kan je nog 1 woord van hen geloven? Zo gaat nu eenmaal: Op den duur gelooft geen mens je nog als je continu liegt.

Plaats een reactie

Delen