Mysterieuze opstoot acute hepatitis zorgt voor overlijden van drie kinderen in Indonesië

shutterstock

Uncategorized

Opstoot acute hepatitis zorgt voor overlijden van drie kinderen in Indonesië

Carl Deconinck

Indonesië meldt dat er ook daar drie kinderen zijn gestorven als gevolg van de opstoot van acute hepatitis. Het totaal aantal kinderen dat kwam te overlijden door de ziekte springt daarmee naar minstens vier.

In april stierven er in Indonesië zeker drie kinderen als gevolg van acute hepatitis. Dat maakte de Indonesische minister van Volksgezondheid maandag bekend. De kinderen werden opgenomen in het ziekenhuis van Jakarta. Ze hadden symptomen van misselijkheid, koorts, overgeven, geelzucht, diarree, beroertes en het verlies van bewusteloosheid. De wereldwijde dodentol van de mysterieuze leverziekte springt zo naar minstens vier. Jonge kinderen hebben extra veel last van de ziekte en men registreerde 17 levertransplantaties. Eerder stierf er al één kind aan de ziekte, aldus de WHO.

De ziekte lijkt zich bovendien steeds verder te verspreiden. In Singapore stelde men de eerste mei acute hepatitis vast bij een baby van tien maanden oud. In Japan zou de ziekte sinds 21 april ook voorkomen. Canada vervoegde ook het rijtje van landen waar de ziekte aanwezig is. De ziekte treft vooral jonge kinderen.

Ook acute hepatitis in België

In België registreerde men de ziekte eerder al. Dat is ook het geval in de meeste West-Europese landen. Deze variant is anders dan de vijf bestaande virusvarianten en treft alleen zeer jonge kinderen. Hepatitis is een verzamelnaam voor een aantal op elkaar lijkende ontstekingsverschijnselen van de lever. De ziekte kan een aantal uiteenlopende oorzaken hebben, zoals drugs- en alcoholmisbruik. Ook auto-immuunziekten kunnen een rol spelen.

Het virus lijkt verbonden te zijn met adenovirussen. Die veroorzaken een virale infectie die normaal gesproken leidt tot een gewone verkoudheid. Maar als een immuunsysteem verzwakt is, kan deze leiden tot hepatitis. Volgens heel wat experten is het immuunsysteem van heel wat kinderen fel verzwakt door draconische lockdownmaatregelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Opstoot acute hepatitis zorgt voor overlijden van drie kinderen in Indonesië”

Plaats een reactie

Delen