Na de rellen in Parijs arresteert de politie geen Engelsen of Spanjaarden maar wel heel wat Magrebijnen

Photonews

Uncategorized

Na de rellen in Parijs arresteert de politie geen Engelsen of Spanjaarden maar wel heel wat Algerijnen

Carl Deconinck

De finale van de Champions League in Parijs werd ontsierd door chaos en rellen. De politie moest traangas gebruiken en de wedstrijd kon pas een dik half uur later beginnen. Achteraf blijkt dat het niet de supporters van de twee finalisten waren die aan de basis lagen van de problemen. De politie zoekt nu vooral allochtone jongeren op die zich misdragen hebben.

Zaterdagavond bleek dat de organisatie van het mega-evenement niet op punt stond. 20.000 Liverpool-fans moesten via een zeer smalle toegang het stadion betreden. Ze moesten urenlang wachten en aanschuiven. De Engelse supporters werden één voor één binnengelaten, gecontroleerd en gefouilleerd. Daarna waren ze nog niet binnen en moesten ze langs twee toegangspoortjes, waardoor ze opnieuw moesten aanschuiven.

Maar naast die supporters begonnen zich ook allochtone jongeren te roeren. De politie vuurde traangas op hen af, maar ze stonden dicht bij de Engelse supporters en zo ontstond er chaos. De jongeren klommen ook over de hekken om het stadion binnen te dringen. Dat de boel niet helemaal ontspoorde blijkt vooral dankzij de houding van de Engelsen te zijn. Nochtans wijst de Franse overheid met een beschuldigende vinger naar die kant.

Allochtonen

Allochtone jongeren in Parijs bleken zich schuldig te maken aan allerlei criminaliteit. Ze betastten mensen, bezondigden zich aan zakkenrollen, maar ook erger. Nu voert de Franse politie nu arrestaties uit voor diefstal met wapen, diefstal met geweld, heling, geweld tegen de politie, geweld tijdens een bijeenkomst, beschadiging, poging tot binnendringen in het stadion en diefstal uit een caravan. Dat vertelde een politiebron aan een journalist van Valeurs actuelles.

Verder wist de politie ook te melden dat het geen enkele Spanjaard of Engelsman arresteerde, maar wel 18 Algerijnen, 2 Tunesiërs en 2 Marokkanen. Verder zijn er nog 9 daders met de Franse nationaliteit, maar van wie er 7 een Magrebijnse of Afrikaanse naam hebben.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Na de rellen in Parijs arresteert de politie geen Engelsen of Spanjaarden maar wel heel wat Algerijnen”

  1. “Paris police say 105 arrests made amid Champions League final chaos” vs “Verder wist de politie ook te melden dat het geen enkele Spanjaard of Engelsman arresteerde,” Die ander 70 zijn Chinezen? #factchecks

  2. Dit kan ik amper geloven en ruikt naar etnische profilering. Een geloofsgroep die instaat voor het gros van de misdaden in de centrumsteden, die oververtegenwoordigd is in de gevangenispopulatie, die graag gaat zwemmen en dan wat kattenkwaad uithaalt, maar verder strikt leeft volgens de regels van hun geliefde koran kan niet verantwoordelijk zijn voor dergelijke “fait divers”.
    Den Dries zal er toch niet tussen gezeten hebben zeker….

  3. Nergens vermelden de Franse media dat het over allochtonen gaat volgens de minister van binnenlandse zaken is het allemaal de schuld van de Britse supporters. Wat een bende hyprocriten de bende va Macron; Marine en Eric zullen daar van kunnen profiteren op 12 en 19 juni tijdens de parlements verkiezingen.

  4. Bij het bekijken van de eerste beelden die binnen kwamen over de hekkenklimmers
    was het direct duidelijk dat het geen Engelsen waren. Maar in de MSM was daar
    geen enkele verwijzing naar. Het ging namelijk over baardmannetjes of de
    zogenaamde ‘jongeren’ daar kunnen de deugmensen natuurlijk geen slecht
    woord over zeggen. Het scenario is steeds hetzelfde, na een paar weken komt
    schoorvoetend de waarheid aan het licht en is er een summiere melding in
    de MSM, zo voorspelbaar, zo doorzichtig.

Plaats een reactie

Delen