Illustration picture shows a plenary session of the Chamber at the Federal Parliament in Brussels, Wednesday 25 May 2022. BELGA PHOTO HATIM KAGHAT

Uncategorized

Plenaire Kamerzitting stopgezet omdat Vivaldi met onvoldoende aanwezig is: “Ongezien”

Wannes Neukermans

Woensdag is de plenaire Kamerzitting in het federaal parlement stopgezet zonder dat er een stemming georganiseerd kon worden. Dit omdat er onvoldoende leden van de regeringspartijen aanwezig waren om aan een meerderheid te raken. Een ongezien incident, volgens de oppositie, dat volgens hen nog maar eens aantoont dat deze federale regering niet (meer) functioneert.

“De stemmingen in plenaire vergadering worden uitzonderlijk uitgesteld tot volgende week”, berichtte het nieuwskanaal van de Kamer woensdag op Twitter. Bij de stemmingen over onder andere resoluties over mensenrechtenschendingen in Hong Kong en Afghanistan stonden op de agenda. N-VA-fractieleider Peter De Roover, van oppositiepartij N-VA, vroeg aanvankelijk om schorsing van de vergadering. Op voorstel van parlementslid Servais Verherstraeten (CD&V, meerderheid) werd uiteindelijk overeengekomen om de stemmingen uit te stellen tot volgende week.

(Lees verder onder de Tweet.)

Volgens VB-fractieleidster Barbara Pas is dit het zoveelste teken dat deze regering niet functioneert. “Niet alleen bij de regeringsleden, maar ook bij de parlementsleden van Vivaldi is de rek er af”, reageert ze op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

26 gedachten over “Plenaire Kamerzitting stopgezet omdat Vivaldi met onvoldoende aanwezig is: “Ongezien””

  1. Durfden misschien niet komen stemmen over de Afghaanse mensenrechten uit angst voor represailles van de Taliban.Zou nochtans geen probleem mogen zijn,aangezien het toestaan van onverdoofd slachten,het dragen van boerkas,nikab,boerkini en hijab hoog op de agenda staan van sommige politieke partijen.

  2. In de wandelgangen viel te horen dat de ‘meerderheid’ reeds op hun
    vakantiebestemming was (samen met hun kinderen die vroeger van school werden gehaald.)
    Het is een verlengd weekeinde en deze ‘harde werkers’ verdienen een deugddoende
    vakantie. Daar kan echt niemand iets op aanmerken, toch?

  3. ‘k Ben geen grondwetspecialist maar waarom eist de oppositie geen stemming en stemt al deze voorstellen per meerderheid naar de prullenmand? Zal dan waarschijnlijk/hopelijk/misschien wel de laatste keer zijn dat de 7-dwergen-malloten een middelvinger opsteken naar het parlement. En bij een volgende gelegenheid een stemming waardoor de regering valt? Of is de oppositie even postjesgeil dan de vivaldioten?

  4. Ik ben geen grondwetspecialist en vraag me af waarom de oppositie geen stemming eiste en al deze resoluties in de prullenmand deed belanden? Zal dan waarschijnlijk/hopelijk/misschien de laatste keer zijn dat de 7-dwergen-potentaten hun middelvinger opsteken naar het parlement. En mocht er toch nog een volgende gelegenheid zijn, een stemming waarmee de regering valt. Of zijn de oppositieleden even stoeltjesgeil dan de vivaldioten?

  5. Alekske de snelpoeper en zijn ‘zeve(re)n(de) dwergen kan er beter de stekker uittrekken.
    De hoogste personenbelasting.
    De hoogste kapitaalsbelasting.
    De hoogste werkloosheid onder Franstaligen.
    54,01% in Wallonië in overheidsdienst.
    En nu nog de stap ‘Vooruit’ op de rand van de afgrond…
    Deze (r/n)egering verdient de apepokken omdat ze in hun viv-Aldi-gay-pride gans de Vlaamse bevolking hebben verneukt…

  6. Ongeziene bagger : Wannes de Neukerd laat alweer feiten weg om (zielig poging tot) bepaald beeld te scheppen.
    “Voor alle duidelijkheid: enkele parlementsleden van de meerderheid waren ziek. Daarover waren stemafspraken gemaakt met N-VA

  7. N-VA heeft dus het spelletje van de Vivaldi-regering meegespeeld door akkoord te gaan met het verdagen van de stemming. Als oppositiepartij was het hun taak de hele oppositie op te trommelen teneinde het vereiste quorum te bereiken om daarmee alle voorstellen weg te stemmen. Natuurlijk zouden de resterende Vivaldisten niet aan de stemming hebben deelgenomen om het quorum te breken, maar dan pas zou het een schabouwelijk toneel zijn geweest: “Vivaldi verlaat het halfrond bij de stemming van hun eigen voorstellen”.
    Weer het bewijs dat er in de achterkamers (nu N-VA en CD&V) meer beslist wordt dan door onze door de particratie aan handen en voeten gebonden parlementsleden.

Plaats een reactie

Delen