Oostenrijkse bondskanselier Nehammer nieuwe ÖVP-voorzitter

Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer. Shutterstock

Uncategorized

Oostenrijkse bondskanselier Nehammer nieuwe ÖVP-voorzitter

Belga Press Agency

De Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer is zaterdag verkozen als nieuwe voorzitter van de christendemocratische ÖVP. Nehammer was de enige kandidaat en kreeg 100 procent van de stemmen achter zich. “De partij moet het vertrouwen terugwinnen dat voor een deel verloren is”, zei de 49-jarige Nehammer tijdens een partijcongres.

Uit opiniepeilingen blijkt dat de ÖVP in het slop zit na een reeks beschuldigingen van corruptie aan het adres van enkele topleden. Zo trad Sebastian Kurz in oktober vorig jaar af als bondskanselier na een corruptieschandaal en zwaaide hij twee maanden later ook af als ÖVP-voorzitter. Deze week nog namen twee ÖVP-ministers ontslag uit de regering. 

Nehammer nam in december de functie van kanselier over en fungeerde intussen ook al als waarnemend voorzitter van de Oostenrijkse volkspartij. Hij werd zaterdag tijdens een vier uur durend partijcongres in de stad Graz officieel aangesteld als voorzitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen