PAL CAST

PAL EROP #11: Het verhaal achter het burgemeesterschap van Bart Laeremans

Stijn Derudder

Ex-Vlaams Belanger Bart Laeremans wordt de nieuwe burgemeester van Grimbergen, Marc Descheemaecker pleit ervoor om mobiliteit volledig over te hevelen naar de gewesten en Groen doet moeilijk over defensie-uitgaven. De nieuwste aflevering van onze podcast PAL EROP met gastheer Stijn Derudder is nu overal te beluisteren.

Bart Laeremans, voormalig parlementslid voor Vlaams Belang, wordt de nieuwe burgemeester van het Vlaams-Brabantse Grimbergen. Hij neemt de plaats in van huidig burgemeester Chris Selleslagh van Open Vld. Heeft Laeremans nu eigenlijk voor een doorbreking van het cordon sanitaire gezorgd? Hoe is de coalitiewissel tot stand gekomen? U hoort het allemaal in de nieuwe aflevering van PAL EROP.

We gingen ook in gesprek met Marc Descheemaecker. Hij pleit ervoor om mobiliteit volledig over te hevelen naar de gewesten. Descheemaecker is de huidige voorzitter van de raad van bestuur van Lantis, de beheersmaatschappij van de Oosterweelwerken. Van 2005 tot 2013 moest hij als afgevaardigd bestuurder puinruimen bij de NMBS. Het interview ging onder andere over de toekomst van de NMBS. Hij denkt aan een fusie tussen de verschillende vervoersmaatschappijen en ook veiligheid op het openbaar vervoer kwam aan bod.

Ons laatste interview van de podcast was er eentje over Taiwan. Dat land krijgt steeds meer aandacht. Journalist Carl Deconinck legt uit waarom en sprak met de Taiwanese ambassadeur Ming-Yen Tsai.

Verder komen ook nog aan bod: een analyse over de defensie-uitgaven en Groen die erover dwarsligt, een analyse over waarom Turkije moeilijk doet over de mogelijke NAVO-toetreding van Finland en Zweden, Filip Dewinter die in Nederland stof doet opwaaien met zijn uitspraken over omvolking, herstelbetalingen voor het koloniale verleden van België en uiteraard ook de ‘woke van de week’ met onder andere de ‘Pride Parade’.

De podcast is te beluisteren op onder andere Spotify, Apple Podcasts, YouTube en via palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen