Poetin van plan om dreigend signaal naar het westen te sturen op 9 mei

shutterstock

Uncategorized

Poetin van plan om “dreigend signaal” naar het Westen te sturen op 9 mei

Carl Deconinck

Op 9 mei viert Rusland de overwinning op nazi-Duitsland met een militaire parade. Dit jaar zal die parade overschaduwd worden door de oorlog in Oekraïne. Rusland zal volgens Reuters verwijzen naar een atoomoorlog. Poetin wil daarmee aangeven dat hij op alles is voorbereid.

Binnen twee dagen viert Rusland de 77e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog, van de overwinning van de Sovjet-Unie op nazi-Duitsland. Dat gaat gepaard met een grote militaire parade. Daarmee toont het land traditioneel de eigen militaire kracht. Het imago van die kracht kreeg echter al een ferme deuk door de oorlog in Oekraïne.

President Poetin wil echter een signaal sturen naar het Westen en hij zou van plan zijn om er een speciale parade van te maken. Naast het traditionele passeren van troepen, tanks en allerlei soorten raketten, zullen er ook supersonische jets en strategische bommenwerpers over het Rode Plein vliegen. En dit jaar zal, voor het eerst sinds 2010, de Iljoesjin Il-80 weer over Moskou vliegen.

Poetin klaar voor kernoorlog

De Iljoesjin Il-80 is een Russische vliegende commandopost. De Il-80 is bedoeld als commandopost voor personen als de Russische president in geval van een kernoorlog. Daarmee toont de Russische president dat hij klaar is voor een verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne, waar het Westen steeds meer betrokkenheid durft te tonen. Bijna alle NAVO partners sturen intussen zware wapens naar Oekraïne.

9 mei stond altijd in het teken van de strijd die Rusland voerde tegen Adolf Hitler, en de grote opofferingen die het land maakte. Poetin zei eerder al dat zijn land de fout niet mag maken om te inschikkend te zijn voor krachten zoals die van Hitler. Daarop lanceerde hij de “speciale militaire operatie” in Oekraïne. Maar intussen zorgde Rusland zelf voor de dood van duizenden mensen en de grootste Europese vluchtelingencrisis in bijna een eeuw. Het land is ook economisch geïsoleerd van het Westen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

15 gedachten over “Poetin van plan om “dreigend signaal” naar het Westen te sturen op 9 mei”

  1. Ik denk dat het ‘Westen een Lesje in onderdanigheid gaat leren !!! En—>’Rusland heeft niet al die doden op zen geweten—Het ‘Azov Bataljon des te meer!

  2. Dreigende taal? Joe Biden, overtuigd van zijn militaire superioriteit, pleegt terreuraanslagen op Russische generaals, oorlogsschepen en andere doelwitten in Rusland. De VSA voeren een eenzijdige en niet verklaarde oorlog tegen de Russen en bovendien sleuren ze de EU mee in economische oorlog in afwachting van een toekomstige kernoorlog. Niet te vergeten dat de VSA de eerste kernmacht is die atoombommen dropte in Japan in 1945 op burgerlijke doelwitten (sic). De grootste oorlogsmisdaad ooit.

  3. Zoal eenieder weer kon de rus zijn Leger toekomen tot in Berlin, in de begin gehopen met materiaal van America, zoniet was Dat niet mogelijk geweest.
    De rus heeft daarvoor zijneigen soldaten en bevolking uitgemoord voor un groot deel.dus…. nu bewijst hij datzelfde waartoe hij is in staat
    Aanzie de geschiedenis,hij zal Worden vernederd net zoals napoleon,Hitler en anderen.de tijd geeft read.

  4. Stalin stuurde volkeren waar hij vanaf wilde zonder wapens naar het front. Het Duitse leger zat al na een week zonder munitie. Vandaag is er opnieuw een volk waar men vanaf wil. Probleem is dat het deze keer serieuze weerstand biedt. Zoveel zelfs dat het nu aan Rusland is om niets meer te betekenen. Het is een marginaal geworden die dreigt met kernwapens. Net zoals een clochard onder een brug die zegt de wereld te willen opblazen. Tot de brug invalt.

  5. Sleeping Joe, denkt een conflict tussen de Vs en Rusland te kunnen uitvechten op europees grondgebied, en al de europese gatlikkers volgen hem als slaafse honden,maar het zou wel eens kunnen verkeren, niemand weet waar de russische kernonderzeeers zich bevinden en hun doelwitten zijn wel bekend.einde van een beschaving, einde demente oude zak.

  6. Nazi-Rusland viert op 9 mei de overwinning op nazi-Duitsland. Poetin, POETLER, ontpopt zich binnenlands, zowel als buitenlands, tot een ijverige leerling van Hitler: na de Krimanschluss van maart 2014, de grondwetswijziging van 2020, waardoor hij eeuwig aan de macht kan blijven, en de geplande vernietiging van het Oekraïense volk, belichaamt Poetin perfect Hitlers project “Ein Volk, ein Reich, ein Führer”, met aansluitend nog “eine Religion”.

    Als gevolg van het heldhaftig verzet van de Oekraïners hebben de Russische bezettingstroepen in Oekraïne op tien weken tijd al zware verliezen geleden: 25.000 gesneuvelde soldaten (15.000 gesneuvelden na tien jaar Sovjetbezetting van Afghanistan) 1122 tanks, 2713 pantservoertuigen, 1946 militaire voertuigen, 76 brandstoftanks, 502 artilleriesystemen, 172 lanceersystemen voor projectielen, 85 luchtverdedigingssystemen, 199 vliegtuigen, 155 helikopters, 11 schepen, waaronder de Moskva, het vlaggenschip van de Russische marine in de Zwarte Zee, 321 drones, 4 ballistische wapensystemen voor korte afstand en 91 kruisraketten.

    Het Russisch leger, het tweede grootste ter wereld, is er na tien weken enkel in geslaagd één Oekraïense stad, Cherson, in te nemen. De Oekraïners zijn er in het tegenoffensief. Dank zij het heldhaftig verzet van het Azov-bataljon is de Oekraïense havenstad Marioepol nog steeds niet volledig in handen van de Russische revanchisten.

    Als de Oekraïense vrijheidsstrijders zich aan dit tempo blijven verdedigen tegen de Russische agressie, zal er volgend jaar voor Poetin niet veel meer overschieten om mee te pronken op het Rode Plein.

Plaats een reactie

Delen