Puberteitsremmers steeds couranter bij kinderen die twijfelen aan hun gender

Illustratie (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

Puberteitsremmers steeds couranter bij kinderen die twijfelen over gender

Redactie PAL

In Canada heeft de Gender Pathways Service (GPS), een organisatie die mensen begeleidt nadat genderdysforie werd vastgesteld, een reeks aanbevelingen gedaan aan dokters. Eén daarvan is om kinderen puberteitsremmers te geven voordat ze op consultatie kunnen komen.

Een nieuwe richtlijn van de Gender Pathways Service (GPS) stelt dat het voor dokters raadzaam is om puberteitsremmers voor te schrijven aan kinderen, voordat ze op consultatie komen. “Er is een langere wachttijd voor een eerste consultatie via GPS”, staat er te lezen in het document. “Gezien het leed dat gepaard kan gaan met genderdysforie, hebben we ook informatie opgenomen over puberteitsremmers die kunnen worden gestart voorafgaand aan hun eerste afspraak.

In veel landen is dit soort behandelingen in afwachting van verder onderzoek opgeschort of zelfs helemaal verboden. In Canada en de VS is de procedure om gezonde kinderen medicijnen te geven om hun natuurlijke ontwikkeling een halt toe te roepen echter veel couranter.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/BillboardChris/status/1528246525976928257

Lupron Depot

Bij de richtlijn is ook een informatieblad over het medicijn Lupron Depot toegevoegd, dat volgens de GPS gebruikt moet worden als puberteitsremmer. Lupron Depot, dat wordt gebruikt voor de behandeling van mannen met prostaatkanker en kinderen met een vroege puberteit, is echter niet goedgekeurd voor de behandeling van genderdysforie.

De richtlijnen geven daarnaast ook duidelijk aan wat moet besproken worden met de ouders van de kinderen. “Het aanhouden van het injectieschema is van groot belang”, klinkt het. “Als de patiënt niet in staat is om de afspraak na 4 weken bij te wonen, is het belangrijk dat de injectie wordt vervroegd om een stijging van de hormoonspiegels te voorkomen.” Daarnaast wordt er ook voor gewaarschuwd dat bij aanvang van de behandeling een milde vervroeging van de puberteit kan voorkomen, waardoor jonge meisjes plots kunnen beginnen menstrueren.

Toestemming

Voordat de hormoonbehandeling kan plaatsvinden, moeten de ouders en het kind toestemming geven aan de arts. Ook daarover verschaft de richtlijn informatie. “De ‘geïnformeerde toestemming’ die ouders en kinderen verplicht moeten geven voordat Lupron zonder medisch advies wordt voorgeschreven, vereist dat kinderen bevestigen dat zij, hoewel zij vrouw zijn, zichzelf als man beschouwen en dat zij ‘een behandeling willen ondergaan die de verdere vrouwelijke puberteit zal stoppen’ zodat zij ‘hun begeleiding kunnen voortzetten zonder zich zorgen te hoeven maken over blijvende lichaamsveranderingen die buiten hun macht plaatsvinden'”, stelt de richtlijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




22 gedachten over “Puberteitsremmers steeds couranter bij kinderen die twijfelen over gender”

  1. Wanneer kinderen een paar keer zeggen dat het tof moet zijn om het lichaam van de andere sexe te hebben, dan staat er ganse bende klaar om dat te verwezenlijken, gewoon omdat zij dat belangrijk vinden. In het geval can dit artikel zou ik zelfs spreken van kindermishandeling

  2. Ja, als het gaat over Corona-19 inentingen is er de Anti-Vaxers lobby die de gevaren van dit soort inentingen, al dan niet terecht, aanhaalt om zelfs te procederen. alhoewel het risico op overlijden door inenting (zeker voor de kwetsbare generaties) beduidend kleiner was dan overlijden door het virus. Nu dat het gaat over inentingen om de puberteit af te remmen en dus indirect in te grijpen op de geslachtsontwikkeling van jongeren die het hoofd zot gemaakt worden door allerlei “gender”-twijfelzaaiers, blijkt er geen heel wat minder protest te zijn. “A good kick in the nuts” maakt veel jongeren wel duidelijk tot welke gender ze behoren!

  3. Als ik het artikel goed begrijp, komt dit neer op de vrije handel van voorschriftplichtige medicijnen. Wie neemt er de verantwoordelijkheid wanneer dit fout loopt? De minderjarige patiënt? De ouders? De arts specialist die de patiënt nog niet heeft kunnen onderzoeken? De fabrikant van de medicijnen? Ik vermoed, dat het trans lobby hier zeker niet voor wil opdraaien?

  4. Het probleem met mensen is dat ze dikwijls niet weten wat hen ongelukkig maakt. Mijn eerste kennismaking met het begrip geslachtsverandering zoveel jaren geleden was via een overlijdensberichtje.

Plaats een reactie

Delen