Minister Van der Straeten klopt zichzelf op borst: "We gaan twee jongste kerncentrales verlengen op mijn initiatief"

Tinne Van der Straeten. Photo News

Uncategorized

Regisseur scherp voor Franstalige partijen: “Afkeer van Vlaanderen en het Nederlands wordt nauwelijks verhuld”

Anton Schelfaut

Regisseur Luckas Vander Taelen laat zich in een column in De Tijd kritisch uit over het cordon médiatique in Franstalig België. “Het heeft wel degelijk zin in debat te gaan met een partij die de grootste van het gewest dreigt te worden”, oordeelt hij.

Vander Taelen noemt de strijd van de Franstalige partijen tegen Vlaams Belang, nota bene een partij uit een ander gewest, “behoorlijk absurd”. “Maar wie dit laat opmerken, wordt meteen als een agent ervan beschouwd”, hekelt hij.

De Franstalige ijver voor een cordon sanitaire blijft volgens Vander Taelen “merkwaardig”. “In Franstalig België is er geen partij die te vergelijken valt met het Vlaams Belang”, legt hij uit.“Tenzij dan de PTB, waarvan het populistische economische programma dicht bij dat van het Belang ligt. Les extrèmes se touchent. Foertstemmers hebben in Wallonië geen extreemrechts nodig, zij stemmen extreemlinks.”

Politieke stratego

“Het eenheidsfront van de Franstaligen getuigt van een heimwee naar het oude Belgique, waar zij het in het hele land voor het zeggen hadden”, vervolgt Vander Taelen. De regisseur meent echter dat hun pact zinloos is, “omdat het gericht is tegen een Vlaamse partij”. “De Franstalige voorzitters spelen een spelletje onschadelijke politieke stratego om elkaar zo veel mogelijk pijn te doen.”

Tot slot stelt Vander Taelen ook de gebrekkige kennis van de Vlaamse samenleving bij Franstaligen aan de kaak. “En zo lijkt het wel dat de fundamentele Franstalige erfzonde van 1830, de nauwelijks verhulde afkeer van Vlaanderen en het Nederlands, na bijna 200 jaar nog altijd springlevend is”, besluit hij.

https://redactie.palnws.be/2020/12/interview-met-luckas-vander-taelen-62/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Regisseur scherp voor Franstalige partijen: “Afkeer van Vlaanderen en het Nederlands wordt nauwelijks verhuld””

  1. Hét probleem is, dat Wallonië het debat over multicultuur, migratie, identiteit, niet wil aangaan, omdat het schrik heeft van zijn eigen schaduw. In de spiegel kijken is nooit aangenaam. Maar je moet het wel doen. Wallonië vlucht de confrontatie met zichzelf.

  2. België hoeft van mij niet te barsten, maar nu de Walen niet alleen de overhand hebben in vivaldi (een Waalse stem woog per definitie bij de regeringsvorming al zwaarder dan een Vlaamse) en dat de Vlamingen zelfs in de minderheid zijn helpt ook al niet om toch maar iets uit de brand te slepen, maar ze weten ook dat de Vlaamse partijen die in vivaldi zitten nooit de Vlaamse kaart zullen trekken, tonen ze meer en meer overmoed. Hun facturen zullen toch betaald worden, is de redenering, hoe ze die ook aandikken om zichzelf te verrijken. Di rupo heeft het wel door, maar moet zwijgen omdat PTB in zijn vaarwater zit. Deze mentaliteit stuurt echter meer en meer naar een afscheiding, immers al je het zelf al moeilijk hebt als Vlaming, waarom nog bijbetalen voor een politiek beleid dat geen enkele inspanning doet en je keer op keer in het gezicht spuwt, om toch maar niets te willen besparen, een ander betaalt toch? De Franstaligen partijen, en niet VB of NVA, zullen ervoor zorgen dat België zal barsten, en het ergste is dat ze het zelf niet eens beseffen. Maar wat na 2024? Vivaldi politici zullen naar de EU, OVSC, de diplomatie, de senaat, het grondwettelijk hof, de post, de nationale bank, de loterij…desnoods naar de UEFA vluchten om hun dikke weddes te behouden maar de facturen zullen blijven liggen en de werkende Vlaming zal ze moeten betalen. Altijd zo geweest en altijd zo blijven…denken ze nu nog.

  3. Daarom, draai de Vlaamse geldtransfer kraan der enkel richting “solidariteit” naar de Derde Wereldstaat Wallonistan dicht, dat ze hun eigen boontjes doppen want “doppen” daar kunnen ze wat van.

  4. Alles draait rond het roepen “houd de dief” zodat de Walen hun zware economische collaboratie kunnen blijven wegsteken, en dat met Vlaams geld. Komt daarbij ook nog dat ze graag de spreuk van de Franse revolutie willen trouw blijven namelijk: liberté, fraternité, egalité mais seulemenent pour les francophones.

Plaats een reactie

Delen