ACMP-CGPM's Roger Housen pictured during a session of the chamber commission of Defence at the federal parliament, in Brussels, Wednesday 15 February 2017. Today the commission is discussing the strategic vision for the Defence and the consequences for the staff. BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Exclusief voor abonnees

Roger Housen – voormalig kolonel: “De oorlog in Oekraïne bewijst dat we op een nieuwe geopolitieke breuklijn zijn beland”

Michaël Vandamme

Gewapend met kaarten en pc is voormalig kolonel Housen een gewaardeerd waarnemer van de oorlog in Oekraïne. Terugkijkend op een militaire loopbaan die in volle Koude Oorlog begon - zijn officiersopleiding viel nagenoeg samen met de Brezjnev-jaren - ontwaart hij vandaag de contouren van een nieuwe rivaliteit. Zonder IJzeren Gordijn, maar met meer actoren en ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Michaël Vandamme (°1974, Brussel) is medewerker aan de rubrieken Buitenland en Geopolitiek. Hij studeerde rechten, filosofie en internationale betrekkingen. Beroepshalve is hij redacteur en voormalig hoofdredacteur van een aantal vakbladen.

Delen