Lavrov zorgt voor internationale rel met opmerking over Joodse afkomst Zelensky: "Hitler had ook Joods bloed"

shutterstock

Uncategorized

Russische minister zorgt voor internationale rel na opmerking over Joodse afkomst Zelensky: “Hitler had ook Joods bloed”

Carl Deconinck

Uitspraken van Sergej Lavrov, de Russische minister voor Buitenlandse Zaken, deden afgelopen weekend bij heel wat mensen de wenkbrauwen fronsen. In een interview op de Italiaanse televisie begon hij over de vermeende Joodse afkomst van Adolf Hitler. Hij zei ook dat Joden de ergste antisemieten waren. Die woorden worden hem niet in dank afgenomen.

Lavrov legde op Zona Bianca uit dat, hoewel Zelensky van Joodse afkomst is, toch nazi’s steunt in zijn eigen land. Lavrov zei dat de Oekraïense leider een verspreider is van antisemitisme en nazi-ideeën, ondanks zijn afkomst:“Het feit dat Zelensky Joods is, betekent niet dat er geen nazi-elementen in Oekraïne zijn die de president heeft toegestaan. De ergste antisemieten zijn Joden, zelfs Hitler had een joodse afkomst.” Die verklaringen brachten Israël ertoe de Russische ambassadeur op het matje te roepen. Het land eist excuses van de Russische minister.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, veroordeelde die uitspraken met klem. Hij noemde ze “onvergeeflijk” en “schandalig”. De uitlatingen van Lavrov zijn bovendien “historisch helemaal fout.” “Joden vermoordden zichzelf niet tijdens de Holocaust. Het is de laagste vorm van racisme tegen Joden om hen van antisemitisme te beschuldigen.”

“Absurd en gevaarlijk”

De voorzitter van de Yad Vashem, de officiële instelling van Israël voor het herdenken van de slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden, Dani Dayan, noemde de uitlatingen van Lavrov “absurd en gevaarlijk.” Volgens Dayan “verdienen ze veroordeling.”Lavrov propageert een omkering van de Holocaust. Hij maakt daders van de slachtoffers door een ongefundeerde stelling te verkopen. Het is bovendien even ernstig om Oekraïners in het algemeen, en president Zelensky in het bijzonder, nazi’s te noemen. Dit is een volledige verdraaiing van de geschiedenis en een slag in het gezicht van de slachtoffers van het nazisme.

De theorie dat Hitler Joods zou zijn, is terug brengen naar Hans Frank, een notoire Jodenhater die gouverneur-generaal was van Polen tijdens de Holocaust. De stelling over de Joodse afkomst van Hitler is volgens historici gebaseerd op los zand. De theorie wordt echter geregeld aangehaald door antisemieten om zelfs de Holocaust in de schoenen van de Joden te schuiven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Russische minister zorgt voor internationale rel na opmerking over Joodse afkomst Zelensky: “Hitler had ook Joods bloed””

  1. Waar is de oppositie in Oekraïne?
    Aah ja deze zijn allemaal ontbonden door meneer Zelenksky !
    Met welke partij heeft hij en alliantie gemaakt ?
    svedboda partij !! Velen van jullie hebben hier nooit iets over gehoord. Onze media zwijgt net zoals Pal NWS .
    Hier dit is wat je op Google vind want mijn woord zullen jullie toch niet geloven ik ben voor velen en Russische spion 😅 “svoboda “= Svoboda is berucht om haar xenofobe, homofobe, racistische en vooral antisemitische standpunten. De partij werd in 1991 opgericht als de Sociaal-Nationalistische Partij van Oekraïne en gebruikte de wolfsangel als symbool.

    Maar Sterk blijven jullie naïef verklaren dat er geen nazisme aanwezig is in Oekraïne !!!
    Zo zielig hoe jullie dit verhaal weerspiegelen
    Dit zal ons duur komen te staan !
    Rusland zal verder gaan met denazificatie de vraag is tot welk punt is het westen instaat op haar burgers te laten betalen voor sancties tegen Rusland en wnr het duidelijk wordt dat zware wapens leveren aan Oekraïne onverantwoordelijk is en ons alleen in groot gevaar brengt!
    Ww3 is op komst als wij zo verder Rusland in een hoekje proberen te drijven !
    Amerikanen hebben dit allemaal klaargekregen , sins 2014 sturen en trainen ze al soldaten in Oekraïne senator McCain is zelf op video waar hij bevestigt in 2014 aan Azov bataljon leden dat ze alles van wapens en financiële steun van usa krijgen !!!
    Wakker worden mensen !
    Of Europa zal weer tot as herleid worden !

  2. Geachte heer Henri Wauters, bedankt voor uw kritische relevante bijdrage. Objectiviteit en transparantie zijn blijkbaar taboe bij de neoliberale media. Zelenski heeft 11 oppositiepartijen buiten de wet gesteld. Toevallig Russisch gezinde politieke partijen. De censuur in België en Europa is vanuit een journalistieke en democratische visie gewoon walgelijk.

Plaats een reactie

Delen