VBJ voert actie aan schoolpoort: "Stop linkse taal in ons klaslokaal"

VBJ-voorzitter Filip Brusselmans deelt oordopjes uit in Sint-Niklaas. Foto: Facebook

Uncategorized

Sammy Mahdi: “Als ik een Waal was, zou ik daadkrachtiger zijn in plaats van naar de federale spaarpot te lonken”

Anton Schelfaut

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (cd&v) laat in een interview met Le Soir zijn licht schijnen over een volgende staatshervorming. “Het land functioneert niet zoals het zou moeten”, erkent hij.

Mahdi gelooft naar eigen zeggen in een België dat sterk gefederaliseerd is. “De organisatorische flexibiliteit van de regio’s mag niet als iets negatiefs worden gezien”, benadrukt hij. “Ik denk echt dat er enorme mogelijkheden zijn, ook voor Wallonië. Als ik een Waal was, zou ik veel proactiever zijn over de kansen van de regio in een Belgische context in plaats van telkens te kijken naar wat de Belgische spaarpot voor mij kan doen.”

Volgens Mahdi is cd&v de kleinste partij in de peilingen omdat ze “niet in staat is haar politieke standpunten te verwoorden en te verspreiden”.

De kandidaat-voorzitter wijst erop dat hij in 2019 een duidelijk standpunt innam ten opzichte van Vlaams Belang. “Ik was de eerste om te zeggen dat we niet met hen zouden regeren. Ik heb geen cordon sanitaire nodig, ik kijk alleen naar de waarden van een partij.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “Sammy Mahdi: “Als ik een Waal was, zou ik daadkrachtiger zijn in plaats van naar de federale spaarpot te lonken””

  1. Mahdi vertelt sinds de rampzalige peiling stoere praat.Het is net de CD&V die als “katholieke” partij alle waarden en normen verloochend.
    Onder andere de KVLV veranderde in Ferm omdat ze beschaamd zijn met het katholieke te worden geassocieerd!
    Het enigste dat ze nog met de kerk gemeen hebben is de haan die constant draait op de toren!

  2. Typische tsjeventaal: proberen de Waalse mentaliteit een vriendelijk duwtje in de rug te geven zonder verwijten te maken en daarbij en passant het VB verketteren staat goed. Dat daarbij de Vlaming weer opzij gezet wordt en 800.000 stemmen genegeerd worden is dan bijzaak. Het wordt hier dan ook duidelijk dat er over ARCO niet meer gesproken zal worden.

  3. Het land functioneert niet zoals het zou moeten, dat is al sinds 1830 zo.
    Als men dat nu al kan vaststellen moet men concluderen, is die man wel
    goed snik. Zo iemand moet ons dan ‘besturen’, amai men klak.
    Verder laat hij noteren – ik heb geen cordon nodig terwijl zij flirten met de
    kiesdrempel. Origineler kan niet, Bart zou zeggen – zet die plaat af.
    Wat zijn dan wel hun ‘waarden’. Hij kan ze misschien elk weekend gaan
    vaststellen in de blaarmeersen de waarden van zijn ‘jongeren’.
    Ik zou hem aanraden een helm en een matrak mee te nemen en zijn
    ‘waarden’ er zo in te kloppen.
    Hij is de zoveelste gebakken lucht verkoper van de cd&v.

  4. Indien CD&V niet snel het federale verlaat en voor Vlaanderen kiest, bestaat de partij daarna niet meer. Dan zinken ze mee met de Belgische boot. Daarvoor moet je enkel kijken naar de waarden van hun partij.

  5. Misschien zijn die Walen wel slimmer dan de ‘hardwerkende Vlaming’ die toch alleen nog maar gaat werken om de eigen omvolking en ontelbare politieke onbenullen te financieren.
    Failliet zijn we al lang en de Vivaldi-kakistocratie maakt er wel een echt derdewereldland van waar globalistische tirannen de plak zwaaien in een perverse slavenstaat.

  6. Maar sammy toch, als je een Vlaming zou zijn en wat daadkrachtiger zou optreden dan zou deze wantoestand niet bestaan maar is wel door de CVP zo gecreëerd. En omdat het Vlaams Belang terecht opkomt voor zijn volk en deze wantoestanden aanklaagt dan zijn zijn de schuldigen. Wat een tsjevenpraat, ze blijken allemaal meer bang te krijgen van het Vlaams Belang.

  7. Beste Sammy waarom draai je dan de V => v (van Vlaams naar volks) niet terug? Of is voor de CD&v Vlaanderen zoooooo onbelangrijk?
    De vraag stellen is ze beantwoorden denk ik dan.

  8. Het zijn de Vlaamse systeem partijen, waaronder de CVP/CDV, die Wallonië via de PS klinisch dood gepamperd hebben en het Waals socialisme aan de baxter (Vlaamse geldtransferten) houden. De Vlaamse systeem politici financieren de Waalse politieke oligarchen zonder de kansarme Walen uitzicht te geven op een beter leven door arbeid. Verandering kan er alleen maar komen met het Vlaams Belang ter rechterzijde of de PVDA/PTB ter linkerzijde. Met de systeempartijen gaat het van kwaad naar erger. Met of zonder kalief Mahdi van CD&V.
    Frankrijk is geen optie voor de PS. Daar verdwijnen ze onder de radar door het democratisch kiessysteem. Het Belgisch corrupt kiessysteem en het cordon sanitair zijn de zuurstof en waarborg voor de particratie die zijn macht weigert te leggen in de handen van de kiezer via een
    meerderheidskiessysteem. Niet de modale Waal is onze vijand, wel de vijfde colonne (particratie) in Vlaanderen en de Wetstraat.

  9. om uit het moeras te kruipen gaan ze nu weer een “Peeterske” doen. De rol wordt nu toebedeeld aan Brouns ( zeg broens). Straks mag hij zich nog burgemeesterskandidaat stellen in Antwerpen.
    Het enige dat de CD&V enigzins kan redden is dat ze Beweging.net verplicht om uit hun eigen zak de door hen bedrogen ARCO-spaarders te vergoeden. Ze hebben het geld ervoor.

Plaats een reactie

Delen