Foto: Belga

Uncategorized

Sammy Mahdi kandidaat-voorzitter CD&V

Wannes Neukermans

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi wil Joachim Coens opvolgen als voorzitter van zijn partij CD&V. Dat heeft hij zaterdag gezegd in De Ochtend op Radio 1. Coens kondigde vrijdag aan dat hij de partijraad zal vragen om vervroegde voorzittersverkiezingen uit te schrijven, nadat CD&V in een nieuwe peiling nog slechts 8,7 procent van de stemmen toegedicht wordt.

Bij de vorige voorzittersverkiezingen verloor Mahdi nog nipt van Coens, maar hij waagt dus nu opnieuw een poging. Gevraagd of hij als consensuskandidaat naar voren zal treden, antwoordde hij zaterdag dat de leden van CD&V niets opgelegd wordt en dat hij zich ter beschikking wil stellen. Het zou dus kunnen dat er een tweede kandidaat opstaat, al lijkt dat onwaarschijnlijk.

Volgens Mahdi kwam de peiling van VRT NWS en De Standaard “keihard binnen”. Toch wil hij niet pessimistisch zijn. “Vijf jaar geleden nog maar werd gezegd dat links geen toekomst meer had.” Hij wil als voorzitter voorkomen dat “de mooiste ideologie van het land” verdwijnt op het ogenblik dat er in de politiek twee grote blokken ontstaan. Maar is het tij voor CD&V nog te keren? Ja, zegt Mahdi, “anders moet je er niet aan beginnen”.

Indien Mahdi verkozen wordt als voorzitter van zijn partij, betekent dat dat hij zal moeten stoppen als staatssecretaris voor Asiel en Migratie. De CD&V zal dan iemand moeten zoeken om hem te vervangen, op een mandaat dat enorm polariseert en stemmen kan opbrengen, maar even snel stemmen kan kosten.

https://redactie.palnws.be/2022/05/cdv-kleinste-partij-in-nieuwe-peiling-trend-lijkt-onomkeerbaar/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Sammy Mahdi kandidaat-voorzitter CD&V”

  1. Keer op keer heeft de CVP en haar opvolger CD en V de Vlamingen verraden en gekozen voor de macht.
    ACV met Jef Houthuys verdedigde de werknemers niet, hij wou vooral politieke stakingen. De partij recruteerde in de jeugdbewegingen , deze zijn ingepalmd door Agalev, later groen (maar vooral een rood en wereldvreemd gedachtengoed).
    Hun kopmannen zijn misschien (?) geleerde bollen maar bij de gewone mensen (het volk) slaan ze niet aan..
    Dat deze partij ten onder gaat is haar eigen verdienste. Wie gaat nu een winkel binnen die geen enkel serieus product in aanbieding heeft? En als ze al een product hebben, kan je er zeker van zijn dat ze het al verkwanseld hebben om mee te kunnen regeren. Leterme was er kampioen in. En Vivaldi? wie zei ook weer dat het zo zou aflopen? een burgemeester van Antwerpen.

  2. Als men met het spaargeld van 800.000 mensen (ver)speelt en verder de Vlamingen blijft verraden dan moet men niet verbaasd zijn dat het verkeerd loopt. Door de trage Vlaamse frank die maar niet wou vallen heeft het nog lang geduurd.

Plaats een reactie

Delen