Scheepvaartpolitie schroeft strijd tegen drugsmaffia terug wegens besparingen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Scheepvaartpolitie schroeft strijd tegen drugsmaffia terug wegens besparingen

Belga Press Agency

Een aantal patrouilles van de scheepvaartpolitie in de haven van ­Antwerpen wordt wegens ­besparingen afgeschaft en er komen ook geen “grote speciale ­acties meer ter ondermijning van belangrijke misdaad­fenomenen”. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad zaterdag.

Als gevolg van een nieuwe besparingsronde zullen de agenten van de fel onderbemane scheepvaartpolitie hun overuren tot een absoluut ­minimum moeten beperken en wordt het verboden om te veel weekenddiensten te draaien. Nochtans zijn die shiften net cruciaal: ze laten de politiedienst toe om ’s nachts en in het weekend speciale acties te ondernemen om de drugshandel te ondermijnen. Dat wordt nu afgebouwd.

Ook het aantal gewone combi­patrouilles wordt teruggeschroefd en een van de twee boten in de Antwerpse haven zal veel minder uitvaren.

Historische achterstand

“We begrijpen dit niet”, reageert Joery Dehaes van het ACV. “Het lijkt erop alsof deze regering een verrottingsstrategie voert en de federale politie laat leegbloeden. De grote misdaad krijgt vrij spel.”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beloofde dat ze bij de regering zal pleiten voor meer budget voor de federale politie. “Maar een historische achterstand kan je niet op anderhalf jaar tijd keren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

22 gedachten over “Scheepvaartpolitie schroeft strijd tegen drugsmaffia terug wegens besparingen”

  1. Annelies zal bij de vivaldioten ‘pleiten’ voor meer budget? De eer aan uzelf houden en uit die schurkenregering stappen, verdomme! Is CD&V al niet diep genoeg gezakt in de peilingen?
    Dat je “… een historische achterstand niet in anderhalf jaar tijd [kan ] keren” klinkt als een bekentenis van eigen onmacht, vroeger en nu.
    Voor Vivaldi is het puur onwil, voor CD&V is het maar onmacht, da ‘s toch al iets, komaan!

  2. Een historische achterstand kan je niet op anderhalf jaar wegwerken zegt onze niet verkozen minister van Binnenlandse Zaken.Elke nieuwe minister verwijt de vorige regering(en) aan de basis te liggen.Ik zou eerder zeggen dat op anderhalf jaar de knoeiboel nog groter is geworden dan de historische achterstand!Twee cruciale departementen die worden geleid door onbenullen.Men zou inderdaad gaan geloven dat ze het ervoor doen.De website van de scheepvaartpolitie oogt mooi en impressionant,maar de realiteit is dus armoe troef!

  3. Binnenkort zal er niets anders meer opzitten dan drugtrafikanten te behandelen zoals in Maleisië. Of drugs gewoon toelaten. Met de huidige maatregelen komt men nergens.

  4. Nu zijn er eens ambtenaren bereid tot goed werk en dan word het afgestompt. Wat een larie, massa inkomsten voor de Roverheid op energie sinds driekwart jaar, kitir gooit met miljoenen in Afrika en hier is geen geld, wat een zever.

  5. Oei ,hoe gaat dat nu verder met Bart de Wever zijn verhaal ,dacht dat die man het daar eens ging waarmaken met die drugsmannen ,niet dus…….zoveelste triestig verhaal.

  6. De war on drugs mag voor een heel aantal Vivaldi partijen absoluut geen succes worden. Alle miserie en scheeftrekking van een samenleving is maar een kleine collateral damage die ze er bij nemen.

  7. flikken en hun overuren, dat is dan ook de enige reden dat je er zoveel ziet (om de burger te pesten) tijdens een zonnig weekend.
    Uitrusten tijdens de dienst en 2de job tijdens de recup

  8. Als men de flikken zou vergoeden à rato van hun prestaties zouden er veel honger lijden.
    Aanwezig zijn op het commissariaat en patience spelen op de computer is luidens de luie flikken ook werken.

  9. Haven van Antwerpen, 2de grootste (in verwerkte tonnen) van Europa en 2, twee, deux two !!!! politieboten ! Op de Schelde zie je ze nauwelijks, en in zo’n uitgestrekte haven als Antwerpen (dok rechter oever, dok linkeroever, terminals op ’t Scheldt,… tot in Wintam !) Dat is zoiets als een alcohol controle met 10 eenheden over heel Vlaanderen.

  10. Tegen drugsmaffia de strijd staken, maar tegen amateur zee hengelaars, zeezeilers, surfclubs, yachtclubs wordt de strijd opgevoerd en worden boetes geschreven omdat de letters van de thuishaven van hun bootje geen 10cm groot, omdat niet iedereen een zwemvest draagt, en omdat een vis van 1m als ondermaats beschouwd wordt omdat zijn kop eraf was….Net als in het verkeer laat de politie en justitie weer heel duidelijk zien waar de prioriteiten liggen.

  11. Wat is die Hassan toch een onbenullige bleiter en azijnpisser. Zijn naam vertelt me al genoeg: betweter en super-zeveraar.
    En volgens mij mag die Annalies super-tsjeef ook haar valies maken. Daar is nu nog geen enkel verstandig woord uit haar viswijfmond gekomen. Mee met Beke en Coens, de dieperik in! We hebben van haar nietszeggende loze valse beloften nog niets bewaarheid gezien.
    Liesbetje, ben je tevreden met dat woord “bewaarheid”? Blij iets van jou te leren, juffrouw Liesbetje.

  12. de NVA en BDW moeten tegengewerkt worden,den wijzen peeters werd weggehoond en gestemd,en lachebekje schijt groen als hij nog maar de naam BDW hoort.Annelies en snuiver quickie hebben de Columbiaanse heroïne makers duidelijk verteld dat de haven van Antwerpen een vrije zone is,geen controles en de rechters zullen niemand straffen omdat de gevangenissen vol zitten met Vlaamse burgers die anti-islam slogans ten toon spreiden.

Plaats een reactie

Delen