Dragshow (Illustratie: Shutterstock)

Cultuuroorlog

School biedt excuses aan nadat LGBT-organisatie een ‘dragshow’ organiseert voor leerlingen

Redactie PAL

De directie van de Hempfield High School in Pennsylvania heeft noodgedwongen haar excuses moeten aanbieden aan de ouders van leerlingen. Daarnaast werd ook een leerkracht geschorst. Aanleiding is het feit dat er een ‘dragshow’ werd georganiseerd op de school.

Een ‘dragshow’, waarbij mannen zich verkleden als vrouwen, wordt over het algemeen gezien als een zeer expliciet optreden. Meestal worden ze dan ook georganiseerd in feest- of concertzalen met een strenge leeftijdsbeperking. Het mag dan ook op z’n minst verwonderlijk genoemd worden dat een dergelijke show georganiseerd werd op een middelbare school. Dat vonden ook de ouders, die absoluut niet te spreken zijn over het optreden.

Excuses

De directie van de school heeft ondertussen aangekondigd dat ze zelf niet op de hoogte zou geweest zijn van het optreden en dat ze de situatie onderzoekt. “Het directieteam zou graag haar excuses aanbieden aan de ouders, de leerlingen en de gemeenschap in naam van diegenen die betrokken waren bij de organisatie van dit evenement.“, klinkt het in een statement. “We zijn verontwaardigd door wat er gebeurd is en keuren dergelijke activiteiten in onze school zeker niet goed.”

Schorsing

Volgens de directie was het de LGTB-club van de school – The Gay Sexuality Alliance Club – die het optreden heeft georganiseerd. Die club wil naar eigen zeggen mensen van de LGBTQI+-gemeenschap samenbrengen met de heteroseksuele gemeenschap. Zo zouden ze bij elkaar steun kunnen vinden en zou er een school gecreëerd worden waar iedereen zich veilig voelt.

Bij de ‘dragshow’ zou ook een oudere leerkracht betrokken geweest zijn. Die werd voor onbepaalde tijd geschorst, terwijl de school onderzoekt naar wie nog deelgenomen heeft aan de organisatie van de activiteit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “School biedt excuses aan nadat LGBT-organisatie een ‘dragshow’ organiseert voor leerlingen”

  1. Tegenstanders zouden “bij elkaar steun kunnen vinden en [zo] zou er een school gecreëerd worden waar iedereen zich veilig voelt”. Beseffen die pocowoko’s nog wel wat ze bazelen? Hun hersenpannen moeten wel totaal uitgehold zijn.

  2. Ik heb niets tegen een drag-show op de middelbare school. Als er maar ambiance is. Maar de woke-sharia implementeren onder de vorm van ‘critical-race’ racisme, ‘safe-spaces’ discriminatie, ‘awareness’ brainwashing en de ‘non-binaire geslachten’ religie is een totale no-go.

Plaats een reactie

Delen