Uncategorized

Schot gelost in Anderlechtse school: dader nog niet gevonden

Wannes Neukermans

Maandagnamiddag is een man met een wapen, vermoedelijk een alarmpistool, binnengedrongen in de school ‘Institut de la Providence’ in Anderlecht. Hij loste er een schot en sloeg daarna op de vlucht. De zoekactie is intussen afgelopen en de politie heeft de veiligheidszone rond de school opgeheven. De dader is nog op vrije voeten.

Getuigen zagen maandagnamiddag omstreeks 14.00 uur hoe een persoon die een handwapen bij had, een school in de Habermanstraat in Anderlecht binnenstapte. Die persoon zou vervolgens een leerkracht bedreigd hebben en loste een schot. “Maar er zijn geen gewonden gevallen en er is ook geen projectiel gevonden”, zegt politiewoordvoerster Sarah Frederickx. “Mogelijk ging het dus om een alarmpistool. Iedereen die in het gebouw aanwezig was, werd in veiligheid gebracht, en de school werd volledig doorzocht.”

Vluchten naar turnzaal

Die zoekactie leverde niets meer op, waarna de veiligheidszone die rond de school was ingesteld, werd opgeheven. De lokale politie is wel nog op zoek naar de verdachte. Volgens het getuigenis van een leerling was er heel wat paniek na het incident. “Verschillende mensen waren aan het huilen”, klinkt het. “De leerkrachten zeiden dat we naar de turnzaal moesten vluchten. Daar hebben we een uur of twee moeten wachten. Nadat we gefouilleerd werden door de politie, mochten we de school verlaten.” Intussen opende het parket van Brussel een onderzoek naar de feiten.

“In de vroege namiddag werden de politiediensten opgeroepen voor een gewapende man in het Institut de la Providence te Anderlecht”, zegt parketwoordvoerster Sarah Durant. “Bij aankomst van de politiediensten werden de leerlingen en de leerkrachten in veiligheid gebracht. Niemand werd gewond naar aanleiding van de feiten.”

“Een veiligheidsperimeter werd ingesteld en het gebouw werd volledig doorzocht”, gaat de woordvoerster verder. “De dader werd tijdens het doorzoeken van het gebouw niet aangetroffen, hij zou voor de aankomst van de politiediensten reeds de vlucht hebben genomen. In de nabijheid van de school werd een alarmpistool aangetroffen, dat is in beslag genomen voor verder onderzoek. Meerdere getuigen van de feiten worden momenteel verhoord door de politiediensten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen