Man die Pelosi aanviel blijkt drugsverslaafde linkse activist

Twitter @ShellenbergerMD

Uncategorized

Steun voor Black Lives Matter stort in elkaar

Carl Deconinck

Amerikanen moeten steeds minder weten van de radicale marxistische strijdorganisatie Black Lives Matter. Zelfs bij de zwarte bevolking is er nog maar weinig steun voor BLM. Dat komt vooral door financiële fraudezaken en te radicale standpunten die de organisatie inneemt.

Twee jaar na de dood van George Floyd blijkt de steun voor de BLM-beweging op een historisch dieptepunt te staan. Dat constateerde de Universiteit van Massachusetts Amherst op basis van een door hen uitgevoerde opiniepeiling. Steun voor de doelen van BLM zakte van 48 procent naar 31 procent. De steun voor de strategie en tactiek van BLM zakte ook naar 31 procent.

De scherpste terugval viel op te tekenen bij zwarte Amerikanen. Waar in april nog 67 procent van die gemeenschap de doelen van BLM steunen, is dat nu nog maar 56 procent. Voor strategieën en doelen van BLM zakte de steun bij hen van 65 procent naar 49 procent. Tatishe Nteta, universitair docent politieke wetenschappen aan UMass Amherst en de leidinggevende van de opiniepeiling stelt een sterke daling van de steun vast in alle demografische en politieke groepen. Hij concludeert dat Amerikanen de beweging beu lijken te zijn.

Hervormingen minder nodig

De opiniepeiling constateert ook dat de steun voor een hervorming van de politie sterk afnam. Het wegnemen van geld en middelen voor de politie om die te investeren in sociale diensten is steeds minder populair. De roep om zware wapens weg te nemen van de politie krijgt ook steeds minder gehoor. Nochtans waren dat eisen van de Black Lives Matter-beweging.

“Nu het aantal gevallen van gewelddadige criminaliteit het afgelopen jaar is toegenomen en president Joe Biden en de Democratische Partij oproepen om ongebruikte stimuleringsfondsen te gebruiken voor politieafdelingen in het hele land, is het geen verrassing dat het enthousiasme van het publiek voor beleid dat bedoeld is om grootschalige veranderingen in de politieafdelingen van het land teweeg te brengen, het afgelopen jaar is afgenomen”, voegde Nteta eraan toe.

“Wat enigszins verrassend is, is dat deze daling over de hele linie wordt waargenomen, waarbij fervente voorstanders van politiehervormingen zoals progressieven, Democraten, Afrikaanse Amerikanen en jonge Amerikanen ook een daling in hun steun voor deze veranderingen laten zien. De beweging voor politiehervorming heeft misschien haar hoogtepunt van steun in de Verenigde Staten meegemaakt.”

Geld

Naast de effecten van het weghalen van politie in probleemgebieden speelt mogelijk meer. BLM blijkt namelijk financieel onfrisse dingen lijkt te hebben gedaan. De organisatie probeerde lang potjes bedekt te houden, maar blijkt vooral vrienden en familie van de top te hebben bevoordeeld met het geld die naar de beweging stroomde. Daarnaast kocht de top ook dure luxevilla’s in exclusieve locaties om zelf te gebruiken. Lokale afdelingen kregen dan amper middelen om problemen aan te pakken of sociaal onrecht te bestrijden. Omgekeerd kregen radicale afdelingen wel middelen en steun.

https://redactie.palnws.be/2022/05/klacht-tegen-blm-in-indiana-omwille-van-duistere-financien/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

9 gedachten over “Steun voor Black Lives Matter stort in elkaar”

  1. In England is men echter nog steeds aan het knielen voor de voetbalwedstrijden,
    sommige zullen opmerken dat mensen gewoontedieren zijn, t’is zoals een
    kruisteken maken voor het eten.
    Ik wil niet moeilijk doen maar zou teveel tegen een bal koppen toch invloed hebben
    op de hersenen?

Plaats een reactie

Delen