Zware rellen in Parijs na aanslag op Koerden: clashes met politie nadat Turkse sympathisanten voor de Grijze Wolven komen provoceren

Screenshot Clément Lanot - CLPRESSFR

Uncategorized

Superrijke CEO van Franse verzekeringsgroep in voorlopige hechtenis wegens uitbuiting en verkrachting van minderjarigen

Carl Deconinck

Een van de rijkste mensen van Frankrijk zit sinds zaterdag in voorlopige hechtenis. Hij wordt aangeklaagd voor mensenhandel, verkrachting van minderjarigen en deelname aan een criminele vereniging met het oog op het plegen van ontvoering of ontvoering in een georganiseerde bende. Zijn naam is niet bekendgemaakt.

Het zou gaan om een 75-jarige man die bij de 500 rijkste Fransen zou horen. Hij is actief in de top van het verzekeringswezen. De Franse politie kwam echter een gans crimineel leven op het spoor. In maart meldde een 22-jarige vrouw zich bij de politie in Parijs. Ze vertelde dat ze 5 jaar lang gevangengenomen werd door een rijke man. Hij zou haar in een van zijn appartementen hebben gehouden en meermaals hebben verkracht. Erger nog, wanneer ze volgens hem “te oud voor hem” was, zou de jonge vrouw gedwongen zijn geweest om een “vervanger te vinden. Die moest het dan overnemen.

Beelmateriaal

De man vond een 14-jarig meisje en bracht haar onder in het bewuste appartement. De vrouw slaagde er in om beelden te maken van het meisje en de 75-jarige man. Ze gaf die aan de politie. Toen de man op de hoogte raakte van die beelden, probeerde hij de klaagster te ontvoeren, de video in beslag te nemen en haar te dwingen om Frankrijk te verlaten. Hij zou daarbij zijn vrouw, twee werknemers van zijn bedrijf, een jonge vrouw die dicht bij de klaagster staat en een voormalig gendarme hebben betrokken.

Ze werden vorige week allemaal gearresteerd en zaterdag in staat van beschuldiging gesteld wegens “het niet melden van aanranding van een minderjarige en deelneming aan een criminele vereniging met het oogmerk ontvoering of vasthouding in een georganiseerde bende te plegen”. Ze zijn ook in voorlopige hechtenis genomen, bevestigde het parket van Parijs aan RTL. Hun respectieve rol en doelstellingen moeten in dit stadium nog worden vastgesteld.

De speurders gingen het verleden van de man na en ontdekten minstens 7 andere gevallen. Het betreft jonge vrouwen, minderjarigen en jongvolwassenen die allemaal ‘dienst moesten doen’ in het appartement. Ze hadden allen een vergelijkbaar profiel. Jonge meisjes in sociaal kwetsbare situaties, weggelopen van thuis of leefden op gespannen voet met hun omgeving. Hij gebruikte ze tot ze rond de 20 jaar oud waren. Dan vroeg hij hen om een jonger meisje te zoeken om hun plek in te nemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Superrijke CEO van Franse verzekeringsgroep in voorlopige hechtenis wegens uitbuiting en verkrachting van minderjarigen”

Plaats een reactie

Delen