Illustratie (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Thomson Reuters ontslaat wetenschapper die data vrijgaf over geweld tegen blanke Amerikanen

Redactie PAL

Het Canadees-Amerikaans bedrijf Thomas Reuters heeft een wetenschapper ontslagen nadat die cijfers had vrijgegeven omtrent incidenten waarbij blanke, ongewapende mensen door de politie worden gedood. Ook beweerde hij dat de Black Lives Matter-beweging verantwoordelijk is voor duizenden doden.

Thomas Reuters is een bedrijf dat gespecialiseerd is in informatiediensten en -producten. Zij zijn daarin actief in de juridische, financiële, fiscale en medische wereld. Het bedrijf is actief in meer dan honderd landen en telt zo’n 55.000 medewerkers.

Politiegeweld

Zac Kriegman, die tot voor kort een departement leidde waarin data werd verzameld en onderzocht, deelde enkele weken geleden via de interne platformen van het bedrijf informatie omtrent het feit dat in de Verenigde Staten veel vaker blanke ongewapende mensen worden neergeschoten door de politie dan zwarte mensen. Zo werden in 2015 3.024 blanken door de politie gedood, tegenover 1.596 zwarten mensen. Daarnaast werd er ook data gedeeld die aantoonde dat de Black Lives Matter-beweging zelf verantwoordelijk is voor duizenden doden.

Op die berichten kreeg Kriegman te horen dat er in de Verenigde Staten veel meer blanken zijn dan zwarten, waardoor proportioneel meer zwarten worden neergeschoten. Ook dat moest volgens de wetenschapper in context geplaatst worden. Volgens hem moet je niet naar de volledige bevolking kijken, maar eerder naar de groepen waarvan de politie zegt dat ze voor de meeste problemen zorgen.

Black Lives Matter

Ook over de Black Lives Matter-beweging had Kriegman in de interne kanalen zijn bedenkingen laten blijken. “Ik heb de beweging en haar impact van heel dichtbij gevolgd”, klonk het in het bericht “Mijn onderzoek kan me niet anders doen besluiten dan dat de bewering dat politie meer zwarten doodschieten dan blanken, fout is en ervoor gezorgd heeft dat duizenden zwarte Amerikanen in de minst gegoede delen van ons land vermoord zijn.” Volgens Kriegman zorgde de BLM-beweging er namelijk voor dat de politie minder patrouilleerde in zwarte buurten, wat aanleiding gaf tot een stijging van de misdaad en het geweld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Thomson Reuters ontslaat wetenschapper die data vrijgaf over geweld tegen blanke Amerikanen”

  1. Op die berichten kreeg Kriegman te horen dat er in de Verenigde Staten veel meer blanken zijn dan zwarten, waardoor proportioneel meer zwarten worden neergeschoten…..oei, als het het verschil niet kent tussen relatieve en absolute getallen , kan je best inderdaad andere job zoeken. Je kan dat vergelijken hier met het grote aantal vreemdelingen in de gevangenis.

  2. Politiek-correct beschouwd bestaat anti-blank racisme niet. Daarom lijkt er bij ons geen jurisprudentie ter zake en worden die massa anti-blank racistische “Plaasmoorde” in Zuid-Afrika door de onze PoCo-media weg gecensureerd.

  3. Met exact dezelfde cijfers maar in een andere context geplaatst kan je tegelijk wit en zwart bewijzen. Wie dat nog niet door heeft…
    Voorbeelden zijn alomtegenwoordig.

Plaats een reactie

Delen