Tom Vandendriessche (European Parliament)

Tom Vandendriessche (European Parliament)

Uncategorized

Tom Vandendriessche (Vlaams Belang): “Nee Sammy, Vlaanderen is geen immigratieland”

Gastauteur

Tom Vandendriessche is Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang. In deze vrije tribune staat hij stil bij de uitspraak van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (cd&v), die het Amerikaanse en het Europese immigratie- en integratiemodel vergeleek. Die vergelijking gaat niet op, vindt Vandendriessche, omdat Vlaanderen in tegenstelling tot de Verenigde Staten geen immigratieland is.

“Hier ben je Amerikaan en maak je deel uit van het Amerikaanse project, en niemand vraagt zich af waar je geboren bent. Europa is zover nog niet.” Het zijn de woorden van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi. Een duidelijke oproep voor een meer open kijk naar identiteit en burgerschap. Na “Iedereen Amerikaan”, moet ook “Iedereen Vlaming” volgen. Maar gaat de vergelijking op?

American dream

Amerika heeft een fundamenteel andere kijk op immigratie. Alle Amerikanen, behalve de inheemse bewoners, kunnen hun afkomst terugleiden naar andere landen. Vandaag zijn 46.6 miljoen inwoners zelfs geboren in het buitenland. De oorspronkelijke bewoners waren ooit de numerieke meerderheid. Door een combinatie van gewelddadige en geweldloze tactieken werd dat aandeel teruggedreven naar 2 procent. Voor de ‘native americans’, de oorspronkelijke bewoners, is omvolking geen ‘complottheorie’. Het is een realiteit. Zij kennen ook de pijnlijke gevolgen, en leven nu in reservaten.

“To be American”, is echter ook een heel ander concept dan wat een Vlaming maakt. Het is van bij het ontstaan toegespitst om immigratie, waarbij individuen van over de hele wereld worden aangetrokken om in een hyperkapitalistische maatschappij te wedijveren. Er is geen rijke culturele traditie en geen officiële landstaal. De enige nationale verbinding is de droom om een beter leven te creëren en de liefde voor de koning dollar. Onze identiteit is robuuster, afgelijnder en geënt op een sterke Europese traditie. Onze taal en cultuur zijn niet kunstmatig gecreëerd, maar het gevolg van een eeuwigdurend proces, dat ons leidde tot een unieke plaats binnen een breder Europa.

Ook is de Amerikaanse samenleving helemaal niet zo etnisch kleurenblind als Mahdi oppert. Etnische spanningen blijven hoog oplopen en concepten als ‘wit privilege’ en ‘systemische discriminatie’ zijn aan dat samenlevingsmodel ontsproten. Mensen worden zelfs niet langer geclassificeerd als Amerikaan, maar door toenemende druk van marxistische visies, als ‘witte’ en ‘zwarte’ Amerikaan. Dat onderscheidt bepaalt of je dader of slachtoffer bent. Of je privilege hebt of niet.

Vlaamse solidariteit

Niet alleen onze identiteit verschilt, maar ook onze relatie tussen de burger en de overheid. Het immigratiemodel in de VS creëert winnaars en verliezers. Door een andere visie op overheidsinterventie en herverdeling winnen de winnaars groot, maar ook de verliezers verliezen groot. Onze samenleving koos voor een ander model, waarbij we de persoonlijke verliezen beperken, en meer sociale garanties geven voor de burgers. Bij ons is de samenleving meer dan de optelsom van geatomiseerde individuen. Niet louter een economisch model, maar gedreven door een gewortelde cultuurgemeenschap.

Daarom zijn de beweegredenen tot immigratie voor beiden landen sterk verschillend. Immigranten trekken naar Amerika om door goed ondernemerschap en hard werk een welvarend leven te proberen opbouwen. De keerzijde is echter groot. Er is een veel minder uitgebouwd sociaal zekerheidsstelsel, dus wie het niet maakt, blijft achter. In de Amerikaanse droom is er geen ruimte voor een gulle overheidstussenkomst.

Die overheidstussenkomst is er voor immigranten die Vlaming worden wel. Huisvesting, goede medische zorg, en een uitkeringsstelsel zijn voor heel veel immigranten dan ook een aantrekkelijker aanbod dan de Amerikaanse droom. En eens je hier inwoner bent, heb je rechten en garanties: goede gezondheidszorg, degelijk en toegankelijk onderwijs en een sterk sociaal vangnet. Garanties waar in Amerika enkel de winnaars van kunnen dromen.

Vol is vol

Plaatsgebrek is een ander duidelijk verschil. Vlaanderen is reeds een van de meest dichtbevolkte regio’s ter wereld. Er wonen hier 488 inwoners per vierkante kilometer. In Amerika bedraagt dat nog geen 34. Is het verstandig om in zo een dichtbevolkt land, nog meer mensen te importeren?

De huizenprijzen blijven stijgen, er komt een betonstop aan en veel gewone Vlamingen moeten hun dromen van een eigen woonst opbergen. De weinige open vlaktes die we nog kennen zullen moeten worden volgebouwd en steeds meer Vlamingen zullen beroep moeten doen op een sociale huisvesting. Zij zullen echter niet meer rechten hebben dan al die immigranten. Ze zullen dus genoegen moeten nemen met een plekje achteraan de wachtlijst om een plaatsje te krijgen op verdieping 72 van de nieuwe OCMW-torens.

EU-migratiepact: miljoenen Afrikanen naar Europa

Dat Mahdi de Vlaming probeert warm te maken voor het Amerikaans model hoeft niet te verbazen. Het nieuwe EU-migratiepact, waar Mahdi zo fan van is, is immers niets meer dan een Amerikaanse droom, maar dan verzekerd met de Vlaamse solidariteit. Miljoenen migranten worden uit voornamelijk Afrika naar de EU gehaald in dat plan, om ons vermeend arbeidstekort op te vangen. Dit terwijl bijna de helft van de niet-Europeanen in Vlaanderen niet werkt, of niet wil werken. Volgens Mahdi moet het massaal importeren van de minst productieve bevolkingsgroep dus blijkbaar voor economische meerwaarde zorgen.

Dit pact is een schot in roos, maar dan enkel voor de immigranten. Inwoners uit landen als Egypte, Tunesië, Marokko, Senegal en Nigeria kunnen in grote groepen worden overgeheveld. Zowel hooggeschoold, als laaggeschoold. Ook het hele gezin mag dankzij dit pact meekomen. Na 5 jaar krijgen de arbeidsmigranten dan een visa lang verblijf. Als na 5 jaar de ‘Amerikaanse droom’ dus mislukt, hebben ze nog altijd de luxe van de Vlaamse solidariteit. Dezelfde medische bescherming, hetzelfde recht op huisvesting, hetzelfde recht op uitkering als een Vlaming. Een Vlaming wiens ouders en grootouders hier misschien heel hun leven hebben bijgedragen, in die hoop die rechten voor hun kinderen te verzekeren.

Voor immigranten is het dus ‘altijd prijs, altijd gewonnen’. Maar er zijn ook vele verliezers. Verliezers die maar al te vaak vergeten worden. De Vlaming, die met het EU-migratiepact, onder applaus van Mahdi, nog meer ontwikkelingshulp moet betalen om al dat Afrikaans talent te ‘mogen’ ontvangen. De Vlaming, die zich niet meer thuis voelt in zijn eigen straat of wijk. De Vlaming, die zijn dromen over een eigen huis met tuin moet opgeven. De Vlaming, die overal op het einde van de wachtlijst zal worden gezet. Die Vlaming is het enige echte slachtoffer van structureel of systemisch racisme in de vorm van zogenaamd positieve discriminatie. Massamigratie is fundamenteel tegen het belang van de Vlamingen. Immigratie moeten we stoppen, in plaats van te stimuleren.

Want wij zijn helemaal geen immigratieland. Dit is ons land, onze thuis, en dat moet het ook blijven, want we hebben er geen ander.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Tom Vandendriessche (Vlaams Belang): “Nee Sammy, Vlaanderen is geen immigratieland””

  1. Een zee van gelijk heb je Tom en dit is de werkelijkheied .Ons land werd door de jaren heen alsmaar dieper de afgrond in geboord door een stel onbekwame hypocriete politici die hun ziel verkochten voor een stem en hun zakken vet vulde door de mensen doof en blind te houden met hun leugens en bedrog .Hetzelfde met het Europees theater een bende nutteloze stoelvullingen waaronder het kliekje die iedereen die niet meedoet probeert te pesten en te domineren .Een grote vuiligheid waar niets van werkt en alles naar de knoppen helpt

  2. Tom Vandendriessche is één van de intelligente politiekers (zo zijn er nog bij het VB) waarmee de kar kan gekeerd worden om ons land (en Europa) de weg naar de afgrond te doen verlaten. Bravo Tom, en houd je vooral niet in, je hebt meer steun en sympathie dan enkel bij VB kiezers.

  3. zeer goed artikel.Maar porno-sander heeft al beloftes gedaan in Davos om “hooggeschoolden”naar hier te halen.Zonder die migranten verdwijnt de vld en de cvp van de kaart,dus ze hebben ze nodig evenals groen die 16 jarigen wil laten stemmen eenmaal ze opgenaaid zijn geworden door hun leraars en leraressen.Schele michel heeft ons in die positie gebracht,we moeten weg van die akkoorden,net zoals het VK een eigen weg heeft gekozen.Orban is ons lichtpunt.

  4. Zou Mahdi diep in zijn binnenste niet zeggen,ja Tom je hebt gelijk?!Al diegenen die de import promoten of hebben gepromoot dulden echter geen tegenspraak en prediken het grote gelijk.Het moet en zal door de strot van de hardwerkende betalende Europeaan/Vlaming worden geduwd.Ze behoren wel tot partijen die het steeds hebben over een rechtvaardige wereld.Dat hun eigen mensen onrechtvaardig worden behandeld daar spreken ze niet over.Als je dan al eens een kritiek oppert of zegt genoeg is genoeg,ben je voor hen een populist of extreem rechts alhoewel ze beweren tegen een hokjesmaatschappij zijn!Ook de pers,media,koningshuis en de culturele sector gaan graag mee op in deze verwijten,we worden als het ware gekneed,gebrainwasht.Men wil in Europa/Vlaanderen een “melting pot” naar Amerikaans model.Er is echter het probleem van bevolkingsgroepen (moslims/Afrikanen…) die het laken naar zich toetrekken,ons verfoeien,uitmaken voor racisten maar wel graag naar hier blijven komen?? en weigeren zich te integreren.Onze idealen en manier van leven wordt te grabbel gegooid en moeten op de schop!Organisaties zoals het geweldadige marxistische BLM,waar onze steenrijke voetballers voor knielen,de parlementen staande ovaties gaven zitten echter in de USA in woelig water vanwege financieël geknoei en zijn momenteel het voorwerp van gerechtelijke onderzoeken!Hiervan horen we niets van Björn en Greet?!Wat beweegt de EU,Mahdi en bij ons in Vlaanderen minister Somers ertoe om ons op te zadelen met een leefmodel dat NIET werkt en handenvol geld kost?Wil hij misschien voor de familie Somers een aflaat kopen…….

  5. Vlaanderen, het centraal gelegen Brussel inbegrepen, (want het is niet omdat Brussel politiek noch cultureel bij Vlaanderen hoort dat het er zowel geografisch als demografisch wel bij hoort), telt ongeveer 600 inwoners per km². Wallonië bv nog geen 220. Vlaanderen dus op gelijke voet stellen met andere Europese regio’s is niet eerlijk, niet relevant en zeker niet wenselijk. Dat zijn geen emotionele of filosofische oprispingen, maar cijfermatige en onweerlegbare toestanden die eens in de oren mogen worden geblazen van al die EEG-bollebozen met hun onzinnige migratiepolitiek.

  6. In 1974 werd met democratische meerderheid een “migratiestop” gestemd, die nooit later bij wet opgeheven werd. Waarom moet de Wetgevende Macht wetten uitvaardigen als de Uitvoerende Macht ze lijkt te kunnen negeren in onze tricolore democrazy ?

  7. 50 jaar geleden was het totaal aantal inwoners in Belgie ongeveer 8 600 000. En vandaag? In welke regio zijn er het meeste mensen bijgekomen? Ons grondgebied is echt niet groter geworden. En zoveel Vlaamse kindjes worden er nu ook weer niet geboren. Alle mensen die naar hier komen moeten een plaatsje krijgen op dat klein stukje grond dat Vlaanderen heet. Dat gaat niet alleen over een plaatsje om te wonen, maar over veel meer. Kijk naar de verdeling van rechten en plichten, naar wie er voorrang krijgt. enz …

    Hoog Sammy kiijk omhoog Sammy zong wijlen Ramses Shaffy maar misschien moet deze Sammy eens naar beneden kijken. Ne keer goed kijken of zijn voeten nog op de grond staan. En misschien zich eens afvragen hoe een doorsnee Vlaming zich ondertussen voelt hier.

  8. Alle respect voor ‘echte’ vluchtelingen,maar het overgrote merendeel asielzoekers komt naar hier voor het ‘win for life’ ticket,betaald door de Vlaming.Die mensen zijn al dermate gebrieft voor ze hier zijn,dat ze zich bij een OCMW laten registreren ipv bij de VDAB.Op die manier komen ze niet terecht in het systeem van vraag en aanbod voor jobs.Natuurlijk bedraagt een OCMW ujitkering minder dan dopgeld,maar als er een x-aantal personen zich vestigt in een OCMW woning,blijft er aan het eind van de maand netto meer over dan bij degene die een sociale woning huurt en ingeschreven staat bij de VDAB.Natuurlijk hebben onze politici geen idee dat het er zo aan toe gaat bij de meeste ‘vluchtelingen’.

Plaats een reactie

Delen