Illustratie (bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Transgender-ngo: “Bel de politie wanneer je vrouwentoilet moet verlaten”

Redactie PAL

Mermaids, een controversiële ngo uit het Verenigd Koninkrijk , heeft gezegd dat mannen die zich identificeren als het andere geslacht de politie moeten bellen wanneer hen gevraagd wordt te vertrekken uit een ruimte waar enkel vrouwen welkom zijn.

Mannen die zich identificeren als vrouwen zouden vanaf nu de politie moeten bellen als hen gevraagd wordt een vrouwentoilet te verlaten. Dat is althans wat de ngo Mermaids, die zich inzet voor de rechten van transgenders, beweert. Die opmerkelijke oproep komt er nadat een rechtbank in het Verenigd Koninkrijk geoordeeld heeft dat transgenders geweigerd kunnen worden op plaatsen waar slechts één geslacht welkom is, zoals op vrouwentoiletten.

In een bericht op haar website zegt de organisatie dat ze zich niet kan vinden in die uitspraak. “Mermaids is niet blij met deze uitspraak omdat we vinden dat het niet inclusief genoeg is voor transgender mensen.”, klink het. “We vinden dat transgender personen niet zomaar kunnen uitgesloten worden van publieke ruimtes zonder geldige reden.” Het feit dat iemand “bang zou zijn van transgenders” is volgens de ngo absoluut geen geldige reden.

Aanbevelingen

Op haar website doet Mermaids enkele aanbevelingen aan transgenders voor het geval ze gevraagd worden om een ruimte te verlaten. “Als je kunt, vraag om met de manager te spreken. Je kan hen altijd vragen voor een kopie van hun ’transgender inclusie beleid'”, aldus de website. Daarnaast wordt ook voorgesteld om naar de politie of andere hulpdiensten te bellen.

Volgens Breitbart wordt deze suggestie door critici van de organisatie echter als zeer onverantwoordelijk beschouwd. “Als een instelling toiletten aanbiedt voor één enkel geslacht, dan heeft ze het recht om anderen de toegang te ontzeggen en mag ze er zelfs de beveiliging bijhalen.”, aldus een advocate gespecialiseerd in dergelijke dossiers. “Iedereen die het beleid van zo’n organisatie wil aanvechten, moet dat rustig doen en gebruik maken van het klachtenbeleid van die organisatie.”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Transgender-ngo: “Bel de politie wanneer je vrouwentoilet moet verlaten””

  1. En ik zal evenzo de politie bellen als ik een man die zich vrouwelijk gedraagt en kleed achter mijn vrouw het vrouwentoilet zie binnenstappen. Straks lopen er meer mannen met een rok rond in de vrouwentoiletten dan echte vrouwen. De zelfwaarde van een echte vrouw is voor deze organisatie dus ondergeschikt aan mannen in vrouwenkleren?

  2. Als transgenders moeten wachten op de manager en/of de politie zal het ‘pakje van de soldaat’ allang afgeleverd zijn. Een oplossing kan zijn hen (niet de manager of politie!) naar het bezemhok te verwijzen.

Plaats een reactie

Delen