IN BEELD. Oekraïens K2-bataljon verdedigt loopgraven tegen Wagner-groep

K2-groep. Bron: YouTube

Uncategorized

Vegetarische eetstanden op Gentse Feesten blijken niet gegeerd

Redactie PAL

Enkele weken geleden werden de standplaatsen voor eetstanden op de Gentse Feesten via opbod verkocht aan standhouders. Daarbij viel op dat veel minder werd geboden voor een standplaats waar enkel vegetarisch eten geserveerd mag worden. Stad Gent loopt daarmee flink wat opbrengsten mis.

Begin mei worden traditioneel de standplaatsen voor eetkraampjes op de Gentse Feesten digitaal geveild aan potentiële standhouders. Dat gebeurt onder het toezicht van een gerechtsdeurwaarder en betekent een flinke duit in het zakje van Stad Gent, omdat het niet ongewoon is dat bepaalde plaatsen in het verleden voor meer dan 30.000 euro werden geveild. Vooral plaatsen op de Korenmarkt lijken daarbij de hoogste sommen op te leveren.

Veggiekramen drukken inkomsten

Dit jaar werden zo’n 30 plaatsen aangeboden, maar er werden wel regels opgelegd inzake het eten dat geserveerd mag worden. Zo moeten 10 kramen verplicht vegetarisch eten aanbieden, en 4 veganistisch. Daarnaast waren er ook 10 staanplaatsen voor vleesgerechten, zoals frituursnacks en hamburgers. Ten slotte waren er ook telkens 3 plaatsen voor oliebollen en pizza of pasta.

Al snel werd duidelijk dat standhouders een pak minder geld over hebben voor een plaats dan vroeger. Daarbij leverden vooral de standen waar vegetarisch of veganistisch eten geserveerd moet worden niet veel geld op. Zo gingen die plaatsen op de Korenmarkt voor 4.200 euro onder de hamer, terwijl er voor diezelfde plaats enkele jaren gelden 30.200 euro werd geboden. Toen mocht er wel nog gewoon vlees geserveerd worden. Het duurste kraam zonder vlees staat aan het Sint-Baafsplein, waar 8.000 euro werd geboden voor een veggiekraam. In totaal bracht de veiling 176.000 euro op.

“Slechte tijden”

Volgens schepen Bram Van Braeckevelt (Groen), bevoegd voor de Gentse Feesten, liggen deze inkomsten in lijn met wat verwacht werd. Toch geeft hij ook enkele redenen aan waarom de opbrengst lager ligt dan andere jaren. “De veiling was maar voor één jaar, wat het risico groter maakt voor ondernemers. Bovendien zijn er in juli nog heel wat andere festivals en evenementen”, klinkt het. “Verder speelt ook de coronacrisis nog steeds een grote rol.” Dat veggiekramen misschien minder gegeerd zijn dan vleeskramen droeg volgens de schepen dus niet bij aan de lagere prijzen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




42 gedachten over “Vegetarische eetstanden op Gentse Feesten blijken niet gegeerd”

  1. Het nieuwe van vegetarisch en veganistisch is er af. De stad Gent zal nu wel beseffen (maar niet bekennen) wat ‘draagvlak’ betekent.
    Als ze daar nog redenen zoeken voor de verminderde belangstelling voor veggie-kramen: wat dacht je van de droogte, de Oorlog in Oekraïne en het gejudas van extreemrechts?

  2. Van 30.200€ naar 4.200€ maar de inkomsten zijn ze verwacht hadden. Alleen een extreem linkse die hun woke dogma’s opleggen aan de mensen kan zulk een uitleg geven. Deze ambetantenaar zal wel geen zelfstandige zijn met zulk een denkwijze, een extreem linkse ten voeten uit. En volgend jaar verplicht halal kramen waar men barbaars mag slachten? PS, het woord halal staat NIET in de koran.

  3. Watteeuw zal als geïmporteerde Gentenaar er wel een uitleg voor hebben.Aan die kraampjes staan veelal de bakfietsrijders te smikkelen en te smakkelen.Dat zijn diezelfde asocialen die hun vehikels op de stoep zetten zodat niemand nog kan passeren.En passant hebben deze deugmensen een dikke Tesla waarvoor de kleine zwartjes uit o.a. Congo de godganse dag in de mijngangen rondkruipen om hun batterij te kunnen fabriceren.Dat zijn diezelfde Groenen die de voorzitter van de Congocommissie leveren om de slavernij aan de kaak te stellen,die ondertussen is verveld tot een een ideologisch profileren.Als kind van de kolonie voel ik mij helemaal niet aangesproken,daarvoor moet men ten paleize zijn!

  4. De oplossing is natuurlijk simpel: volgend jaar moeten alle, met nadruk op alle, eetkraampjes minstens 50% vegetarische/veganistische brol aanbieden. Dit is, volgens de “Groene” logica democratie, want dan ligt de lat voor iedereen gelijk…

  5. Dat komt ervan als geen 10% hun mening wil opleggen aan 90% van de bevolking. Ik heb niets tegen vegetariërs en veganisten, ze doen maar waar ze goed in zijn, maar ik heb wel iets tegen een overheid die ons verplicht te leven zoals zij. Als 1 op 10 Vlamingen vegetarisch wil leven, moet je geen 5 op 10 eetstanden verplichten vegetarisch eten te verkopen, democratie noemt men dat en laat dit nu het enige zijn waar Groen niet goed is. Maar de stad Gent zal de verloren inkomsten wel recupereren, een nieuw verkeersplan, een nieuwe ronde chauffeurs pesten…het geld zal niet van de standhouders komen, maar (weer eens) van de gewone mensen van en op weg naar het werk.

  6. Liesbeth, volgende keer kraampje huren en frietjes verkopen, gebakken in jouw airfryer…
    Er zullen veel mensen op afkomen, misschien niet om de frietjes, dan wel om de persoon achter de dagelijkse zever hier te komen bestuderen..
    En dan doe je jouw bijnaam “foorwijf” alle eer aan.
    Voor de rest, in dat linkse rattenhol Gent zet ik geen stap.

  7. Ik heb ze de afgelopen jaren ten voeten uit leren kennen, de Gentse green voters, met hun onweerstaanbare moralistische drang om het gedrag van hun medeburgers te willen sturen, tot in het kleinste, pietluttigste detail, via een proliferatie van verboden en belastingen. Maar waar ik mij nog het meest van al aan erger is de neerbuigendheid, de ongelofelijke dédain, soms pure haat die deze ‘hippe stadsmensen’ hebben tegenover zowat alle andere mensen die niet tot een van de voorgetrokken minderheidsgroepen behoren. Die is werkelijk ongeevenaard en staat in groot contrast tot hun onovertroffen zelfbeeld.

  8. Kan natuurlijk ook zomaar zijn dat steeds meer ‘gemiddelde’ mensen dat bejubelde Gent intussen voor zichzelf tot no-go-zone hebben verklaard en dat de klassieke kraamuitbaters daar – in tegenstelling tot het’ Hogere Gentse Stadsbestuur’ – enige weet van hebben. Kraampjes moeten het hebben van mensen die iets te verteren hebben namelijk. Gent is een echt failliet wegblijf-gebied, uitzonderlijk asociaal want voor 90% draaiend op een subsidie-economie, verzonnen jobs waar geen sterveling om vraagt, normale mensen worden daar als abnormaal beschouwd, een stad waar amper geboren Gentenaars wonen. Mechelen is hetzelfde pad ingeslagen, de resultaten zijn al te zien.

Plaats een reactie

Delen