Uncategorized

Verbod op conversietherapie op komst

Wannes Neukermans

De federale regering werkt aan een verbod op conversiepraktijken. Dat zijn bijvoorbeeld rituele reinigingen of zelfs folteringen met de bedoeling om iemands seksuele oriëntatie te veranderen of te onderdrukken. Het is de bedoeling dat het wetsontwerp binnenkort groen licht krijgt van de voltallige regering, meldt staatssecretaris voor Genderlijkheid Sarah Schlitz (Groen), die daarover samenwerkt met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

Recent onderzoek toont volgens de staatssecretaris aan dat conversiepraktijken nog steeds plaatsvinden in ten minste 68 landen over de hele wereld, waaronder België. Ze hebben als doel de seksuele oriëntatie, genderidentiteit of genderexpressie van LGBT-personen te veranderen, te onderdrukken of te elimineren.

Vaak religieuze redenen

Ze gaan van psychotherapie en elektroshocktherapie tot mishandeling en zelfs corrigerende verkrachting. Ze kunnen plaatsvinden in een religieuze, medische, sektarische, familiale of pseudo-professionele omgeving en verschrikkelijke gevolgen hebben voor de mensen op wie zij worden toegepast.

Onder het huidige recht is de bewijslast om iemand voor deze praktijken te vervolgen, vaak te zwaar, legt Schlitz uit. Daarom voert de wettekst een afzonderlijke strafbaarstelling in voor het uitvoeren en aanbieden van conversiepraktijken, het aanzetten tot conversiepraktijken en het adverteren voor conversiepraktijken. Het is verboden te proberen echte of vermeende seksuele oriëntatie, genderidentiteit of genderexpressie te veranderen, uit te schakelen of te onderdrukken en mensen hun geboortegeslacht te doen aanvaarden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

13 gedachten over “Verbod op conversietherapie op komst”

  1. Kinderen echter mogen al heel vroeg over hun geslacht aan het twijfelen worden gebracht. Vivaldi’s prioriteiten zullen toch wel kiezers van traditionele partijen aan het denken zetten. Als Vooruit en CD&V op zoek zijn naar rechtse kiezers wordt het tijd dat ze dit circus achter zich laten. Wat de ‘liberalen’ doen kan mij geen barst meer schelen.

  2. Wanneer conversietherapie door charlatans of extremistische groepen wordt aangeboden, kan het nodig zijn voor de overheid om in te grijpen. Maar wie beschermt er onze kinderen tegen de charlatans van het holebi en trans lobby? Ook transseksualiteit kan aangepraat worden. Hiervan getuigen de vele gevallen van detransitie.

  3. De psychiatrie zal weer vollopen. De enige instelling waar deze gekken thuishoren. Zal het converteren (ombouwen) van geestesgestoorden dan ook verboden worden? Petra wordt dan weer Peter, Bo wordt weer Bouwdewijn, Liesbeth wordt weer Pol Pot,….

  4. Walgelijk!!!
    Alle middelen zijn en waren goed om een averse seksuele abberatie te vernietigen.
    Natuurlijke, seksuele geaardheid met als eventueel product een procreatie kan als enige maatstaf aanvaard worden.
    De rest is een walgelijk allegaartje van vunzige,wansmakelijke, dolgedraaide,navelstarende, mensonterende club van gepeverteerde duivelse idioten!!!

Plaats een reactie

Delen